Eγκρίθηκε το τρίτο στη σειρά χρηματοδοτούμενο έργο κινητικότητας κατάρτισης Erasmus + του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ευβοίας
Το σχέδιο κινητικότητας με τίτλο “LINKED. CuLINary BaKEry innovations that match food service sector neeDs, εντάσσεται στη βασική δράση μαθησιακής κινητικότητας ΚΑ1, στον τομέα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και κατάρτισης VET, Erasmus+ και αφορά την κατάρτιση 10 αρτοποιών/ προσωπικού, μελών του Σωματείου Αρτοποιών Ν. Ευβοίας, σε θέματα αξιοποίησης των νέων γαστρονομικών τάσεων που ξεκινούν από τον FSS και γεννούν την ανάγκη για ανάπτυξη καινοτόμωνπροϊόντων άρτου/ζύμης και γλυκισμάτων αρτοποιείου(επί εδάφους νέων συνεργασιών των δύο συμπληρωματικών κλάδων, BBP και FSS), με απώτερο σκοπό την αύξηση της ανταγωνιστικότητας/του εισοδήματος και της απασχόλησης.
Η κινητικότητα επαγγελματικής κατάρτισηςτων αρτοποιώνθα διαρκέσει 10 ημέρες και θα πραγματοποιηθεί την περίοδο 2020-2021 στην Valencia της Ισπανίας. Οι σχεδιαζόμενες δραστηριότητες, που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το εταίρο-φορέα υποδοχής, περιλαμβάνουν, τεχνικές επισκέψεις- παρουσιάσεις- σεμινάρια ειδικών και επαγγελματιών του BBP, για τον τρόπο με τον οποίο ανέπτυξαν και ενσωμάτωσαν καινοτόμα προϊόντα άρτου και ζύμης, προκειμένου να ικανοποιήσουν την αντίστοιχη ζήτηση του Food service sector. Επίσης, το πρόγραμμα δραστηριοτήτων περιλαμβάνει πολιτιστικές επισκέψεις.
Το σχέδιο κινητικότητας, στοχεύει κυρίως στην :
Αρωγός και συμπαραστάτης στην ποιοτική υλοποίηση του χρηματοδοτούμενου από την Ε.Ε. εγκριθέντος έργου, προϋπολογισμού 19.900 ευρώ, είναι το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών–Εθνικός Φορέας διαχείρισης των προγραμμάτων Erasmus + στην Ελλάδα.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr