Κορονοϊός – Εύβοια: «Επιμένει» σε διψήφιο αριθμό και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κορονοϊός – Εύβοια: «Επιμένει» σε διψήφιο αριθμό και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων

Συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στις μολύνσεις του covid και σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας

Συνεχίζει να βρίσκεται σε υψηλά επίπεδα στις μολύνσεις του covid και σήμερα η Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ σήμερα Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου καταγράφονται 56 νέα κρούσματα.

Από το σύνολο των 1410 νέων κρουσμάτων του νέου ιού στη χώρα 1 είναι εισαγόμενα εκ των οποίων 0 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες
εισόδου της χώρας.

Η κατανομή των 1409 νέων εγχώριων κρουσμάτων ανά Περιφερειακή Ενότητα παρουσιάζεται στον κατωτέρω πίνακα.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 170244, εκ των οποίων 51.9% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 6086 (3.6%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 54695 (61.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

293 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 70 έτη. 213 (72.7%) εκ των διασωληνωμένων είναι άνδρες. To 86.3%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.1204 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 21 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 6077 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 3574 (58.8%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.6% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr