Πάτρα: «Μίλησε» το τάμπλετ της Τζωρτζίνας – Βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες
Το εύρημα στην Τζωρτζίνα που τα αλλάζει όλα και τινάζει στον αέρα την «γραμμή» ΠισπιρίγκουΡαγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών από την Πάτρα, καθώς σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι αρχές έχουν στα χέρια τους σημαντικά στοιχεία από το τάμπλετ το οποίο είχε τοποθετήσει η Ρούλα Πισπιρίγκου στον τάφο της μικρής Τζωρτζίνας.
Αστυνομική πηγή που επικαλείται ο ΑΝΤ1, ανέφερε ότι κατά την εξέταση του τάμπλετ της Τζωρτζίνας, το οποίο ανασύρθηκε από το φέρετρο της άτυχης 9χρονης, βρέθηκαν ειδοποιήσεις της Google για φαρμακευτικές ουσίες.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, εντοπίστηκαν ειδοποιήσεις της πλατφόρμας με ομοειδή προϊόντα της κεταμίνης.
Η εξέλιξη αυτή είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς είναι επιβαρυντική για την κατηγορούμενη μητέρα, καθώς οι αναζητήσεις φαίνεται να έγιναν πριν τον θάνατο της Τζωρτζίνας, αφού το τάμπλετ ετάφη μαζί με την Τζωρτζίνα.
Το εύρημα στην Τζωρτζίνα που τα αλλάζει όλα και τινάζει στον αέρα την «γραμμή» Πισπιρίγκου
Την ίδια στιγμή, όπως αποκαλύπτει σήμερα το MEGA η κεταμίνη είχε χορηγηθεί αρκετή ώρα πριν η Τζωρτζίνα φύγει από τη ζωή, αφού η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί από τον οργανισμό της. Αυτό αποδεικνύεται από την εξέταση ούρων, στην οποία βρέθηκε η ουσία nor – κεταμίνη.
Οι παραπάνω αποκαλύψεις του MEGA δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφιβολίας για το ποιος χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτίνα, αφού τόσο από το εν λόγω εύρημα, όσο και από το ρεπορτάζ του Live News αποδεικνύεται πως η κεταμίνη δεν μπορεί να χορηγήθηκε κατά λάθος από τους γιατρούς, καταρρίπτοντας με αυτόν τον τρόπο της επιχειρηματολογία της Πισπιρίγκου.
Ένα ακόμα επιχείρημα της πλευράς Πισπιρίγκου είναι πως, ενώ οι γιατροί έχουν παραδεχτεί ότι της χορήγησαν ροκουρόνιο στην προσπάθειά τους να τη σώσουν, η εν λόγω ουσία δεν βρέθηκε στις εξετάσεις. Αυτό, σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, οφείλεται στο γεγονός πως όταν χορηγήθηκε αυτή η ουσία στην Τζωρτζίνα, η 9χρονη ήταν ήδη νεκρή.
Την ίδια στιγμή, το MEGA φέρνει στο φως της δημοσιότητας όσα κατέθεσαν οι δύο νοσηλεύτριες, για τις στιγμές λίγο πριν το θάνατο της 9χρονης Τζωρτζίνας.
«Οι γιατροί μπήκαν στην αρχή του επεισοδίου. Το παιδί δεν είχε καταλήξει. Εγώ την άκουσα έξω κάποια στιγμή που φώναξε αλλά δεν τα κατάφερε» ήταν η περιγραφή της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.
Μέχρι σήμερα, είχαμε ακούσει μόνο από τα χείλη της 33χρονης κατηγορούμενης την περιγραφή εκείνων των δραματικών στιγμών, των τελευταίων στην ζωή της κόρης της. Σήμερα το Live News για πρώτη φορά αποκαλύπτει λεπτό προς λεπτό τα γεγονότα όπως τα έζησαν οι υγειονομικοί, που πάλεψαν 60 λεπτά για να σώσουν την μικρή Τζωρτζίνα.
Το MEGA αποκαλύπτει τι κατέθεσαν οι δύο νοσηλεύτριες του «Αγλαϊα Κυριακού» που έτρεξαν, προσπάθησαν και πάλεψαν επί 1 ώρα για να κρατήσουν το μικρό αγγελούδι στη ζωή.
«Είμαι νοσηλεύτρια στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων «Παναγιώτη & Αγλαΐας Κυριακού». Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου, γύρω στις 14:30, μας κάλεσαν από την Α’ Παιδιατρική Κλινική του νοσοκομείου για μία ανακοπή. Άμεσα ετοιμαστήκαμε, πήραμε τα βαλιτσάκια που χρησιμοποιούμε σε αυτές τις περιπτώσεις με υλικά και φάρμακα και κατεβήκαμε στην κλινική» καταθέτει η πρώτη νοσηλεύτρια.
Η Α’ νοσηλεύτρια μαζί με δύο γιατρούς κατεβαίνουν ταχύτατα στον κάτω όροφο εκεί όπου θα βρουν την μικρή Τζωρτζίνα ήδη χωρίς σφυγμό και με διαστολή της κόρης του ματιού. Όπως αποκαλύπτει το Live news, αυτό είναι το βαλιτσάκι με τις φαρμακευτικές ουσίες που είχαν μαζί τους.
«Όταν μπήκαμε στο θάλαμο το παιδί ήταν απνοϊκό, άσφυγμο και σε μυδρίαση. Οι γιατροί του ορόφου είχαν ήδη αρχίσει ΚΑΡΠΑ και αερισμό με AMBU. Όταν, όμως, φτάσαμε αναλάβαμε εμείς, όπως γίνεται πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις. Ο εντατικολόγος -επικεφαλής της ομάδας- με την δεύτερη γιατρό άρχισαν αερισμό με AMBU και συμπιέσεις κι εγώ με τις οδηγίες του εντατικολόγου χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί» περιγράφει.
Η νοσηλεύτρια όπως υποστήριξε στην κατάθεση της χορήγησε στην 9χρονη ροκουρόνιο ως αναισθητικό για την διασωλήνωση της.
«Χορήγησα ροκουρόνιο ως μυοχάλαση, πριν από τη διασωλήνωση. Τη διασωλήνωση την έκανε η δεύτερη γιατρός. Δεν χορήγησα κανένα άλλο φάρμακο, εκτός από ροκουρόνιο και αδρεναλίνη» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.
«Όταν ανέλαβα οι συνάδερφοι πάλευαν ήδη 30 λεπτά»
Έχουν περάσει ήδη 30 λεπτά με τους γιατρούς και νοσηλευτές να παραμένουν πάνω από την Τζωρτζίνα. Δεν σταματούν στιγμή πασχίζοντας να επαναφέρουν τον σφυγμό του κοριτσιού.
«Έπιανα βάρδια στις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 11 το βράδυ. Έφτασα στη μονάδα γύρω στις 3 παρά τέταρτο και με το που έφτασα με ενημέρωσαν ότι είχε ανακοπή στην Α’ Παιδιατρική Κλινική. Άμεσα κατέβηκα για να αλλάξω τη συνάδελφο. Όταν μπήκα μέσα στον θάλαμο το κορίτσι ήταν ήδη διασωληνωμένο και είχε αρχίσει ήδη η διαδικασία της ΚΑΡΠΑ» κατέθεσε η 2η νοσηλεύτρια.
Η δεύτερη νοσηλεύτρια αντικαθιστά την πρώτη και ακολουθεί κατά γράμμα τις οδηγίες του επικεφαλής γιατρού.
«Κατόπιν εντολής του εντατικολόγου, χορήγησα αδρεναλίνη στο παιδί. Αυτό το έκανα κάθε 5 λεπτά, πάντα κατόπιν εντολών. Την αδρεναλίνη τη χορήγησα ενδοφλεβίως, μέσω φλεβοκαθετήρα που είχε στο δεξί της χέρι. Εκτός από αδρεναλίνη αέρισα το παιδί με AMBU κι έβγαλα το καρδιογράφημα» αναφέρει.
Η προσπάθεια ανάνηψης διήρκησε 60 λεπτά ωστόσο, η μικρή Τζωρτζίνα είχε «φύγει».
«Κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, μας είπε ο εντατικολόγος ότι η προσπάθεια θα διαρκέσει 60 λεπτά. Τα 60 λεπτά είναι πολύς χρόνος, αλλά ο γιατρός είχε ενημερωθεί από τη μητέρα του παιδιού ότι σε προηγούμενη ανακοπή που είχε, επανήλθε μετά από 55 λεπτά. Το παιδί όμως εκείνο το μεσημέρι δεν ανένηψε ποτέ» συμπληρώνει η νοσηλεύτρια.
Υπάρχει κεταμίνη στο βαλιτσάκι;
Δυόμισι μήνες από εκείνη τη μέρα, η κατηγορούμενη μητέρα της Τζωρτζίνας, επιμένει να ρίχνει την ευθύνη στο βαλιτσάκι των γιατρών. Σε μια πορτοκαλί τσάντα, που για πρώτη φορά παρουσιάζει το Live News. Όπως λέει, περιέχει κεταμίνη, που χορηγήθηκε από λάθος.
«Σαφώς υπάρχει βαλιτσάκι έτοιμο το οποίο έχει όλα τα φάρμακα πρώτης γραμμής προκειμένου να διαχειριστείς ένα επείγον περιστατικό» δηλώνει η εντατικολόγος, Σοφία Πουρίκη.
Το βαλιτσάκι εκτάκτου ανάγκης ή ανακοπής περιέχει αρκετά μηχανήματα όπως απινιδωτή, ηλεκτροκαρδιογράφο, πιεσόμετρο, στηθοσκόπιο αλλά και Αμπού δηλαδή τον ασκό για παροχή οξυγόνου που χρησιμοποιήθηκε άλλωστε και στην περίπτωση της Τζωρτζίνας.
«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο το οποίο χρησιμοποιούμε προκειμένου να κάνουμε την ανάνηψη και τη διασωλήνωση των ασθενών που έχουν πάθει ανακοπή» προσθέτει η εντατικολόγος.
Ανάμεσα στα φάρμακα πρώτης γραμμής, σε αυτή την κόκκινη ξεχωριστή κασετίνα, που διακρίνουμε μέσα στην βαλίτσα, υπάρχουν και διάφορα αναισθητικά όπως:
- Αμιωδαρόνη,
- Προποφόλη
- Διαζεπάμη,
- Μιδαζολάμη
- Και Ρουκορόνιο
Εκείνο όμως που δεν έχει ποτέ ένα τέτοιο βαλιτσάκι εκτάκτου ανάγκης είναι η κεταμίνη.
«Αναισθητικά προφανώς και θα υπάρχουν (στο βαλιτσάκι) με την έννοια ότι μπορεί να χρειαστεί διασωλήνωση στο επείγον περιστατικό που θα πάει ο γιατρός. Αλλά η κεταμίνη δεν είναι φάρμακο πρώτης γραμμής και το οποίο είναι σε κάθε βαλιτσάκι αναζωογόνησης» αναφέρει η εντατικολόγος.
Όπως εξηγούν στο MEGA εντατικολόγοι, ούτε οι ίδιοι έχουν άμεση πρόσβαση στην κεταμίνη καθώς χορηγείται από αναισθησιόλογους και μόνο σε συγκεκριμένα χειρουργεία.
«Στο τμήμα μου φυλάσσεται σε χρηματοκιβώτιο μαζί με τα ναρκωτικά αναλγητικά. Η ελάχιστη δόση, 1-2 αμπούλες, που μπορεί να είναι έξω από το χρηματοκιβώτιο ελέγχεται ανά 8ωρο. Με το που αναλαμβάνει η βάρδια. Το πρωί στις 7, το μεσημέρι στις 3, το βράδυ στις 11» λέει αναισθησιολόγος του ΕΣΥ.
«Χορηγείται μόνο -το τονίζω- μόνο από αναισθησιολόγους. Δεν μπορεί να ζητήσει ένας συνάδελφος- μη αναισθησιολόγος- κεταμίνη στον όροφο ενός νοσοκομείου. Δεν του χορηγείται. Μορφίνη μπορεί να ζητήσει ένας συνάδελφος για να δώσει σ’ ένα επείγον περιστατικό, κεταμίνη δεν μπορεί» επισημαίνει ο αναισθησιολόγος, Γιώργος Σταχτός.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του MEGA, ούτε το αντίστοιχο βαλιτσάκι στο Αγλαϊα Κυριακού περιέχει την κεταμίνη, καταρρίπτοντας έτσι τον ισχυρισμό της 33χρονης κατηγορούμενης πως η θανατηφόρα δόση που σκότωσε την μικρή Τζωρτζίνα χορηγήθηκε από τους γιατρούς. Τους ανθρώπους που το μόνο που έκαναν ήταν να παλεύουν επί 1 ώρα για να κρατήσουν στη ζωή ένα 9χρονο παιδί.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr