Στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης η Άντζελα Γκερέκου
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Στο Λαογραφικό Μουσείο Κύμης η Άντζελα Γκερέκου

Στην Εύβοια βρέθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και στο πλαίσιο της παραμονής της εκεί επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης

Στην Εύβοια βρέθηκε η πρόεδρος του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου και στο πλαίσιο της παραμονής της εκεί επισκέφθηκε το Λαογραφικό Μουσείο Κύμης.

Η γνωστή ηθοποιός που φέτος μπήκε στα σπίτια του κοινού με τον τηλεοπτικό της ρόλο ως Αθηνά στη «Γη της Ελιάς» με την έτερη ιδιότητα της, αυτήν της προέδρου του ΕΟΤ επισκέφθηκε την Κύμη το Σάββατο 23 Ιουλίου, όπου παρευρέθηκε σε εκδήλωση που διοργάνωνε ο Μορφωτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κύμης.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης προβλήθηκε η βραβευμένη Ουκρανική ταινία αναφοράς στον Αγιορείτικο Μοναχισμό «ΑΔΑΜ, ΠΟΥ ΕΙ; » (ΠΟΥ ΕΣΑΙ ΑΔΑΜ;). Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα του ΕΟΤ και η κ. Γκερέκου παρέστη ως πρόεδρος του Οργανισμού.

Με την ευκαιρία της επίσκεψης της η κ. Γκερέκου επισκέφτηκε το Λαογραφικό  Μουσείο της πόλης, το οποίο φρόντισε να διαφημίσει, στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, αναρτώντας αρκετές φωτογραφίες από το Μουσείο, τις οποίες συνόδευσε με το παρακάτω κείμενο:

«Σήμερα επισκέφθηκα την όμορφη μας Κύμη και το λαογραφικό της μουσείο. Το Μουσείο ιδρύθηκε το 1981 από το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο Κύμης.

Είναι το μεγαλύτερο και καλύτερα οργανωμένο λαογραφικό μουσείο της Εύβοιας και ένα από τα καλύτερα στο είδος του περιφερειακά μουσεία της χώρας.
Στεγάζεται σε ιδιόκτητο τριώροφο νεοκλασικό κτήριο του τέλους του 19ου αιώνα, που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο της πόλης.

Επίσης να προσθέσω εδώ ότι στο χωριό Πύργο της Κύμης, στο ιδιόκτητο ”Αρχοντικό Χρυσανθόπουλου” λειτουργεί το Παράρτημα του Μουσείου, με τη συλλογή του λαϊκού καλλιτέχνη του 19ου αιώνα Σωτήρη Χρυσανθόπουλου, με το πολυσχιδές ταλέντο σε κοσμικό και θρησκευτικό έργο όπως: εικόνες, τοιχογραφίες, ανάγλυφα, και με τη βιβλιοθήκη του αποτελούμενη από παλαίτυπες εκδόσεις.

Το μουσείο αυτό θα σας ταξιδέψει στην παράδοση, τη θρησκεία και τον πόλεμο …έννοιες δεμένες με την ιστορία της χώρας μας.

Σημαντικό σημείο αναφοράς που συνεργάζεται, σε μόνιμη βάση με Πανεπιστήμια, το Διεθνές Συμβούλιο των Μουσείων (ICOM), Κέντρα Ερευνών, Μουσεία συναφή, Βιβλιοθήκες. Πινακοθήκες και ιδιώτες επιστήμονες για την πραγματοποίηση των ερευνητικών του στόχων.

Έχει τεκμηριώσει τη συλλογή του, την οποία συντηρεί επιστημονικά. Διαθέτει για τους επισκέπτες πολύγλωσσο κατατοπιστικό οδηγό. Το μουσείο επισκέπτονται και πολλοί μαθητές, κατά τις οργανωμένες επισκέψεις των σχολείων, συμβάλλοντας σημαντικά στον πολιτιστικό τουρισμό της περιοχής».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr