Τρόμος: «Μαϊμού» κέντρο αισθητικής έκανε μπότοξ και υαλουρονικά- Πώς δρούσαν οι επιτήδειοι
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος της 30χρονης θα υποβληθεί αρμοδίως.Περισσότερους από 10.000 ακολούθους είχε στο Instagram το προφίλ του κέντρου αισθητικής στο Κερατσίνι, μετά από πληροφορίες ότι λειτουργούσε παράνομα από μία 30χρονη που διέθετε μη εγκεκριμένα σκευάσματα μπότοξ και παράλληλα προχωρούσε σε παράνομες ιατρικές επεμβάσεις.
Η 30χρονη δεν ήταν γιατρός ούτε είχε κάποια συναφή ειδικότητα.
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε διαβάσει ένα εγχειρίδιο και είχε ακούσει «συμβουλές» από κάποιους.
Με αυτά τα «εφόδια» έκανε μπότοξ σε πελάτισσές της.
Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι δεν υποδυόταν τη γιατρό, ωστόσο, παρέλειπε να αναφέρει στις πελάτισσές της ότι δεν διαθέτει τις απαιτούμενες γνώσεις γι’ αυτό που κάνει, το οποίο μπορούν να το πράξουν νόμιμα μόνο γιατροί (γι’ αυτό και κατηγορείται για αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος).
Η 30χρονη διαμένει σε σπίτι στο Κερατσίνι, το οποίο το είχε μετατρέψει σε κέντρο αισθητικής, όπου πραγματοποιούνται ιατρικές επεμβάσεις.
Πιο αναλυτικά, η 30χρονη ιδιοκτήτρια της οικίας -μητέρα τριών παιδιών- διατηρούσε κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο, όπου χορηγούσε σε πελάτες της σκευάσματα υαλουρονικού οξέως και μπότοξ, τα οποία, έχουν χαρακτηριστεί ως απαγορευμένα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και σύμφωνα με τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων θεωρούνται επικίνδυνα για τους χρήστες.
Μάλιστα, για την προώθηση της δραστηριότητάς της και τη διερεύνηση του πελατολογίου της, η 30χρονη διαφήμιζε τις υπηρεσίες της και τα προϊόντα μέσω λογαριασμών στα social media.
Παράλληλα, στη Θεσσαλονίκη, από την Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, με τη συνδρομή της Διεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας, εντοπίστηκε εταιρία εμπορίας αναλωσίμων και συμπληρωμάτων διατροφής, η οποία προμηθευόταν και διέθετε στην αγορά μη εγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα για μπότοξ και αισθητικές επεμβάσεις.
Από τις έρευνες προέκυψε ότι ο 32χρονος, ιδιοκτήτης της εταιρίας, προμηθεύονταν από χώρες τους εξωτερικού τα εν λόγω σκευάσματα, που σύμφωνα με τον Ε.Ο.Φ. δεν θεωρούνται ασφαλή, και ο 42χρονος, υπάλληλος στην εταιρία, ήταν επιφορτισμένος με την περαιτέρω διακίνηση των σκευασμάτων στους πελάτες.
Συνολικά από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 106 σκευάσματα ιατροτεχνολογικών υλικών (υαλουρονικό, μπότοξ κλπ), όχημα, κινητό, πλήθος διαφημιστικών καρτών και καρτών με οδηγίες προφύλαξης και αντιμετώπισης παρενεργειών, ημερολόγιο και ιδιόχειρες σημειώσεις.
Οι δύο συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ η σχηματισθείσα δικογραφία σε βάρος της 30χρονης θα υποβληθεί αρμοδίως.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr