Εύβοια: Έρχεται… καλοκαίρι – Ανεβαίνει κατακόρυφα η θερμοκρασία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Έρχεται… καλοκαίρι – Ανεβαίνει κατακόρυφα η θερμοκρασία

Ανεβαίνει ο υδράργυρος στην Εύβοια ενώ από αύριο Παρασκευή, μπαίνουμε σε ένα πενθήμερο με καύσωνα, αφρικανική σκόνη και λασποβροχές.

Ο υδράργυρος θα αρχίσει να σκαρφαλώνει από την Παρασκευή στην Εύβοια με τα θερμόμετρα να δείχνουν πάνω από 30 βαθμούς Κελσίου και μέσα στο Σαββατοκύριακο να φτάνουν και τους 35 βαθμούς, εξαιτίας ενός τροπικού αεροχείμαρρου.

Σύμφωνα με τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά από σήμερα ξεκίνησε η μεταφορά σκόνης προς τη χώρα μας από τις ακτές της Αφρικής με κορύφωση των συγκεντρώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο.

Δεν θα λείψουν και οι βροχές προς τα δυτικά και βόρεια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, όπου ο υδράργυρος θα κινηθεί σε πιο φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες. Η έξαρση των θερμοκρασιών αναμένεται σε Πελοπόννησο, Εύβοια, Στερεά και Κρήτη.

Κοκτέιλ ζέστης και σκόνης

Αναφερόμενος στις καιρικές συνθήκες των επόμενων ημερών, ο μετεωρολόγος του Mega, Γιάννης Καλλιάνος έκανε λόγο για ένα «κοκτέιλ» ζέστης που θα προκαλέσει ασφυξία σε πολλά μέρη της χώρας από την Παρασκευή έως την Τρίτη.

Μάλιστα, ειδικά για την Κρήτη ο κ. Καλλιάνος είπε ότι η θερμοκρασία θα φτάσει τους 36-37 βαθμούς Κελσίου τη Δευτέρα, αλλά σε κάποιες περιοχές ο υδράργυρος θα φτάσει και πιο πάνω, αγγίζοντας τους 40 κατά τόπους.

Και στην Αθήνα, η θερμοκρασία θα ανέβει, με την πιο «καυτή» ημέρα να είναι η επόμενη Τρίτη.

Όπως είπε η θερμοκρασία στην Αθήνα θα είναι η εξής:

  • Παρασκευή: 28 βαθμούς Κελσίου
  • Σάββατο: 31 – 32 βαθμούς Κελσίου
  • Κυριακή: 31 βαθμούς Κελσίου
  • Δευτέρα: 32 βαθμούς Κελσίου
  • Τρίτη: 33 με 34 βαθμούς Κελσίου

Η πορεία της αφρικανικής σκόνης

Η μεταφορά σκόνης προς τη χώρα μας βρίσκεται ήδη σε εξέλιξη, με την κορύφωση των συγκεντρώσεων την Παρασκευή και το Σάββατο.

Οι ποσότητες σκόνης αυτό το διήμερο συγκρινόμενες με το προηγούμενο επεισόδιο, θα είναι μικρότερες και θα επηρεαστούν κυρίως τα δυτικά και τα νότια (κυρίως Πελοπόννησος και Κρήτη).
Ο καιρός στην Εύβοια την Παρασκευή (17/5)

Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές στα νότια, με πιθανότητα τοπικών βροχών από το μεσημέρι θα σημειωθούν αύριο στην Εύβοια. Οι άνεμοι θα πνέουν από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr