Κόπηκε στα δύο η Εύβοια από τη φωτιά – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί
Ειδησεις ευβοια

Κόπηκε στα δύο η Εύβοια από τη φωτιά – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Εύβοια: Η μεγάλη φωτιά που κατακαίει την περιοχή από τα Κριεζά μέχρι τα Κόσκινα, έφερε διακοπή κυκλοφορίας σε αρκετούς δρόμους.

Για ένα ακόμα καλοκαίρι η Εύβοια δίνει μάχη με τις φλόγες. Από το μεσημέρι της Δευτέρας (29/7) έχει σημάνει συναγερμός στον δήμο Κύμης – Αλιβερίου, καθώς ξέσπασε φωτιά στις Πετριές, η οποία επεκτάθηκε πολύ γρήγορα προς τα Κριεζά και από εκεί προς τα Κόσκινα.

Οι θυελλώδεις άνεμοι στην περιοχή, έκαναν πολύ δύσκολο το έργο της πυροσβεστικής η οποία παλεύει από γης και αέρος να σταματήσει την πύρινη λαίλαπα.

Η ταχύτητα με την οποία κινείται η φωτιά, αλλά και η ένταση των ανέμων, οδήγησε την αστυνομία στο να κλείσει δρόμους προληπτικά, έτσι ώστε να κινούνται πιο γρήγορα τα πυροσβεστικά οχήματα αλλά και να μην  κινδυνεύσουν πολίτες.

Συγκεκριμένα έκλεισε ο δρόμος που συνδέει την κεντρική με τη Νότια Εύβοια, από τα Λέπουρα προς την Κάρυστο, αλλά και ο δρόμος που συνδέει τις Πετριές με την παραλία των Αγίων Αποστόλων.

Η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

«Λόγω εκδήλωσης πυρκαγιάς σήμερα (29-07-2024) μεσημβρινές ώρες στις Τοπικές Κοινότητες Κόσκινα και Κριεζά Εύβοιας, υπάρχει προσωρινή διακοπή κυκλοφορίας των οχημάτων στην Επαρχιακή Οδό Λεπούρων—Καρύστου στο ύψος Κριεζών και Κόσκινα, καθώς επίσης και στην Επαρχιακή Οδό Πετριών –Αγίων Αποστόλων».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr