Εύβοια: Η φωτιά στην Αττική ξύπνησε τον εφιάλτη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Η φωτιά στην Αττική ξύπνησε τον εφιάλτη

Εφιαλτικές μνήμες στην Εύβοια ξύπνησε η μεγάλη φωτιά στην Αττική

Η Εύβοια κάθε καλοκαίρι μετράει τις πληγές της από τις φωτιές, με αποκορύφωμα το 2021 που η Βόρεια Εύβοια «σβήστηκε από τον χάρτη».

Οι πυροσβέστες και οι εθελοντές που έτρεχαν να βοηθήσουν, έκαναν ανθρώπινες αλυσίδες για να σβήσουν ή έστω να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα. Κάτοικοι και πυροσβέστες έγιναν μια γροθιά στην άνιση μάχη απέναντι στις φλογερές γλώσσες.

Τις τελευταίες μέρες, η πατρίδα μας δοκιμάζεται για ακόμη ένα καλοκαίρι, καθώς δέχεται ξανά το ισχυρό χτύπημα των πυρκαγιών.

Αττική 2024 όπως… Βόρεια Εύβοια 2021

Οι εικόνες που αντικρίζουμε από την Αττική μας σοκάρουν και μας ξυπνούν εφιαλτικές μνήμες. Είναι οι μνήμες Αυγούστου του 2021.

Μια βιβλική καταστροφή άνευ προηγουμένου: οι ιδιαίτερες καιρικές συνθήκες, η κλιματική αλλαγή αλλά και ο ελλιπής σχεδιασμός από τον κρατικό μηχανισμό είχαν σαν αποτέλεσμα να γίνει το βόρειο μέρος της Εύβοιας παρανάλωμα του πυρός.

Με τη συντριπτική πλειονότητα των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εναέριων μέσων πυρόσβεσης να έχουν διατεθεί για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών στη Βόρεια Αττική, η Εύβοια παραδόθηκε στις φλόγες και ό,τι σώθηκε, έγινε χάρη στις ηρωικές προσπάθειες των κατοίκων, οι οποίοι αγνοώντας τις εντολές εκκένωσης έδιναν μάχη με τα πύρινα μέτωπα πολλές φορές με μοναδικό τους όπλο κλαδιά από δέντρα.

Μπορεί να είναι εικόνα 8 άτομα και φωτιά

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr