Εύβοια: Σε αυτό το χωριό θα μοιράσουν αύριο ρεβύθια με ρύζι – Ο λόγος
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Σε αυτό το χωριό θα μοιράσουν αύριο ρεβύθια με ρύζι – Ο λόγος

Θα τηρηθεί το έθιμο και μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στα Θαρρούνια μετά τη θεία λειτουργία θα προσφερθούν στους πιστούς ευλογημένα ρεβύθια με ρύζι.

Αύριο Πέμπτη 29 Αυγούστου  τιμούμε την αποτομή της κεφαλής του Προδρόμου, δηλαδή την αποκεφάλιση του αγίου Ιωάννου του Βαπτιστού κατά διαταγή του βασιλιά Ηρώδη.

Είναι μέρα πένθιμη και τηρούμε αυστηρή νηστεία γι αυτό σύμφωνα με τις παραδώσεις τρώμε ρεβίθια με ρύζι. Η παράδοση αυτή προέρχεται από τους προγόνους μας και συνεχίζεται μέχρι και σήμερα σε αρκετά χωριά της περιοχής μας (Νεοχώρι, Θαρρούνια, Άγιος Γεώργιος Αυλωναρίου) από τους νέους.

Έτσι και φέτος θα τηρηθεί το έθιμο και μετά τη θεία λειτουργία στο εκκλησάκι του Αγίου Ιωάννη στα Θαρρούνια μετά τη θεία λειτουργία θα προσφερθούν στους πιστούς ευλογημένα ρεβύθια με ρύζι.

Πως θα φτιάξετε ρεβύθια με ρύζι – Υλικά

Υλικά

  • 300 γρ. ρεβίθια, μουλιασμένα για ένα βράδυ σε κατσαρόλα με χλιαρό νερό και 1 κουτ. σούπας αλάτι
  • 1 καρότο, καθαρισμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, καθαρισμένα και κομμένα σε τρία κομμάτια (ή 1 κλωνάρι σέλινο, καθαρισμένο και κομμένο σε τρία κομμάτια)
  • 4 – 5 ίνες κρόκου Κοζάνης
  • 3 μέτρια ξερά κρεμμύδια, σε καρέ
  • 100 γρ. ρύζι Καρολίνα, μπασμάτι (ή άλλο ρύζι για πιλάφι)
  • 70 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας φρέσκο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο, ή 1/2 κουτ. σούπας ξερό, κοπανισμένο
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr