Πώς φτιάχνουν λαγό στιφάδο βουλωτό στην Εύβοια
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς φτιάχνουν λαγό στιφάδο βουλωτό στην Εύβοια

Δείτε εδώ την πεντανόστιμη παραδοσιακή συνταγή.

Ο λαγός στιφάδο βουλωτός είναι μια από τις πολλές πεντανόστιμες παραδοσιακές συνταγές της Εύβοιας που μόλις δοκιμάσετε θα γλύφετε τα δάχτυλα σας.

Πάμε να δούμε πως φτιάχνεται

Υλικά

  • 1 μικρός λαγός
  • 2 κιλά μικρά κρεμμύδια
  • 2 ποτήρια του νερού ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ξίδι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 2 κομμάτια κανέλα
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-5 μπαχάρια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  • Κόβουμε τον λαγό σε κομμάτια και τον καθαρίζουμε
  • Σε ένα τσουκάλι, βάζουμε μια στρώση κρεμμύδια, τα κομμάτια του κρέατος και από πάνω τα υπόλοιπα κρεμμύδια
  • Προσθέτουμε το λάδι, το ξίδι, το νερό, τα κομμάτια κανέλας, τη δάφνη, τα μπαχάρια, το σκόρδο και το αλατοπίπερο
  • Σκεπάζουμε το τσουκάλι με το καπάκι του και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, για περίπου μία ώρα

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr