Live η κακοκαιρία Atena στην Εύβοια: Σε εξέλιξη οι καταιγίδες – Που βρέχει τώρα
Ειδησεις ευβοια

Live η κακοκαιρία Atena στην Εύβοια: Σε εξέλιξη οι καταιγίδες – Που βρέχει τώρα

Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας Atena βρίσκεται η Εύβοια.
H νέα κακοκαιρία Atena σαρώνει και την Εύβοια με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Εξασθένιση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ.

Οι άνεμοι πνέουν νότιοι 3 με 5 και πρόσκαιρα τοπικά έως 6 μποφόρ. Από το βράδυ θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί έως και 30 βαθμούς Κελσίου.

ΕΜΥ: Ο καιρός στην Εύβοια την Τετάρτη

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως το μεσημέρι – απόγευμα θα σημειωθούν την Τετάρτη στην Εύβοια ενώ από το βράδυ ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 20 έως 30 βαθμούς Κελσίου.

Η ανάρτηση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για την κακοκαιρία Atena

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης παρουσίασε την πρόγνωση του καιρού μέσα από έναν χάρτη.
Την προσοχή των πολιτών για την κακοκαιρία Atena εφιστά ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, προειδοποιώντας για έντονα φαινόμενα με ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις και αυξημένη κεραυνική δραστηριότητα.

Το πρωί της Τρίτης η κακοκαιρία «χτυπά» το βόρειο Ιόνιο – με την Ζάκυνθο ενδεικτικά να δέχεται τα ξημερώματα πάνω από 60 τόνους νερού ανά στρέμμα – ενώ γρήγορα θα περάσει προς τα Ιωάννινα και την Ηγουμενίτσα. Οι καταιγίδες τροφοδοτούνται από τη θάλασσα του Ιονίου και χτυπούν με ένταση την ηπειρωτική χώρα.

Όπως φαίνεται και στον χάρτη που παρουσίασε ο μετεωρολόγος, τις επόμενες ώρες στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν η δυτική κεντρική και βόρεια Ελλάδα – και συγκεκριμένα οι περιοχές βόρεια του Κορινθιακού. Mε μωβ χρώμα διακρίνονται οι περιοχές που θα δεχτούν άνω των 50-60 τόνων νερού/ στρέμμα, που σημαίνει πως εκεί υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Σύμφωνα πάντα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, από σήμερα το βράδυ έως και το μεσημέρι – απόγευμα της Τετάρτης, η κακοκαιρία θα κινηθεί βορειοανατολικά. Στο επίκεντρο της κακοκαιρίας θα βρεθούν επομένως το ανατολικό Αιγαίο, τα Δωδεκάνησα, η Θράκη και η ανατολική Μακεδονία.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr