ΚΟΙΝΩΝΙΑ
Δείτε τον πεντανόστιμο ουζομεζέ της Εύβοιας
Δείτε εδώ την πεντανόστιμη συνταγή που θα σας ξετρελάνει.Η τσιροσαλάτα είναι ένας πεντανόστιμος παραδοσιακός ουζομεζές της Εύβοιας, η οποία φημίζεται για τα παραδοσιακά της πιάτα. Μπορείτε να τον συνοδεύσετε με ούζο, τσίπουρο η οποιοδήποτε ποτό της αρεσκείας σας!
Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται
Yλικά
- 1 φιλέτο τσίρου ψιλοκομμένο
- 1/2 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 2 ντομάτες κομμένες σε κύβους
- 1 πιπεριά Φλωρίνης
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό
- 1/2 ματσάκι βασιλικό
- 1 λεμόνι
- Ξύδι
- Ελαιόλαδο
- Αλάτι
Eκτέλεση
- Τυλίγουμε τα ψάρια ένα ένα σε λαδόκολλα και τα χτυπάμε με το ειδικό σφυράκι για το κρέας.
- Ανάβουμε το γκαζάκι σε μέτρια φλόγα και καψαλίζουμε τους τσίρους έναν έναν μέχρι να ροδίσει το δέρμα τους, αλλά να μην καεί
- Ανακατεύουμε τις ντομάτες με την πιπεριά το μαϊντανό και τον βασιλικό
- Στρώνουμε όλα τα υλικά σε ένα πλατύ πιάτο και περιχύνουμε με το ξύδι, το λεμόνι και το ελαιόλαδο.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr