Εύβοια: Ποιοι απαλλάχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ για το 2024
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ποιοι απαλλάχτηκαν από τον ΕΝΦΙΑ για το 2024

Δημοσιεύθηκε στη Βουλή η ρύθμιση για την απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ 2024 των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων της Βόρειας Εύβοιας.

Για τέταρτη χρονιά (2021-2024) απαλλάσσονται από την καταβολή ΕΝΦΙΑ όλοι οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ευρίσκονται στα διοικητικά όρια των πυρόπληκτων δήμων Ιστιαίας Αιδηψού και Μαντουδίου Λίμνης Αγίας Άννας.

Ειδικότερα, το άρθρο 35 παρ.7Δ, περ. 2 του ψηφισθέντος Σ/Ν “Ψηφιακό Τέλος και άλλες διατάξεις”, που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Βουλής, μετά από νομοτεχνική βελτίωση, ορίζει: «Η απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας ακινήτων του τελευταίου εδαφίου της παρ. 7Β του άρθρου 3 του ν.4223/2013 επεκτείνεται και για το έτος 2024».

Ζεμπίλης: Κυβέρνηση και Πρωθυπουργός δείχνουν την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια

Ο εισηγητής της πλειοψηφίας του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Θανάσης Ζεμπίλης, Βουλευτής Εύβοιας, μιλώντας για τη ρύθμιση στην δευτερολογία του στη Βουλή, ανέφερε: «Πρόκειται για μια νέα, γενναία, οριζόντια παρέμβαση οικονομικής στήριξης προς τη περιοχή, και δη προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις, με την οποία η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός δείχνουν το έμπρακτο ενδιαφέρον και την ευαισθησία τους για τη Βόρεια Εύβοια».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr