Εύβοια: Ποιος δήμος λέει «όχι» στην κατάργηση τμημάτων στα σχολεία
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Ποιος δήμος λέει «όχι» στην κατάργηση τμημάτων στα σχολεία

Αντιδρά ο Δήμος για την κατάργηση τμημάτων στα λύκεια.
«Όχι» στην κατάργηση τμημάτων στα λύκεια Αυλωναρίου και Αλιβερίου λέει ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κύμης Αλιβερίου.
Με δύο ψηφίσματα, που υιοθετήθηκαν σήμερα ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο, αντιδρά ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την κατάργηση τμημάτων στα λύκεια Αυλωναρίου και Αλιβερίου.
Όπως έγινε γνωστό, τη φετινή χρονιά 2024-25 δεν εγκρίθηκε από το ΥΠΑΙΘ κατά παρέκκλιση η λειτουργία του τμήματος Ανθρωπιστικών Σπουδών της Β’ Λυκείου του ΓΕΛ Αυλωναρίου, καθώς και η λειτουργία τμημάτων τόσο στο 1ο και 2ο ΓΕΛ Αλιβερίου, όσο και στο ΕΠΑΛ Αλιβερίου.
Οι εν λόγω αποφάσεις δεν λαμβάνουν υπόψη σημαντικές παραμέτρους, μεταξύ των οποίων τις χιλιομετρικές αποστάσεις που θα αναγκάζονται να κάνουν οι μαθητές, την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος κ.α. Αυτό γιατί λόγω της κατάργησης αυτών των τμημάτων, αρκετοί μαθητές αναγκάζονται να αλλάξουν ακόμα και σχολείο.
Μάλιστα καλούνται να κάνουν αυτή την αλλαγή στην τελευταία τους χρονιά, κατά την προετοιμασία τους για τις πανελλαδικές εξετάσεις, αλλαγή που αναμένεται να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα τόσο στους ίδιους όσο και στις οικογένειές τους.

Εύβοια: Δεν θα γίνουν μαθήματα στις 27 Σεπτεμβρίου

Δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα στα σχολεία τόσο της Εύβοιας όσο και της υπόλοιπης χώρας, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου λόγω της Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Ειδικότερα θα γίνουν αθλητικές δραστηριότητες και εκδηλώσεις και οι απουσίες στους απόντες μαθητές θα περαστούν κανονικά χωρίς δυνατότητα να δικαιολογηθούν.

Όπως ορίζει σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Παιδείας, εκείνη την μέρα οι μαθητές θα αθληθούν και θα μυηθούν στα μυστικά του αθλητισμού στο πλαίσιο της 11ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού.

Με σύνθημα «Αθλούμαστε Μαζί. Δίνουμε ποιότητα στη Ζωή» η Διεύθυνση Φυσικής Αγωγής του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού καλεί όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης να υλοποιήσουν αθλητικές δράσεις/δραστηριότητες ή/και εκδηλώσεις, οι οποίες μπορούν να διεξαχθούν εντός ή/και εκτός του σχολικού χώρου, καθ΄ όλη τη διάρκεια του σχολικού ωραρίου, προκειμένου να αναδειχθούν τα οφέλη και η σημασία της φυσικής δραστηριότητας, της σωματικής άσκησης και του αθλητισμού για την υγεία και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Ειδικότερα, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στα σχολεία όλης της χώρας, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας, οι μαθητές θα προσέλθουν κανονικά στις σχολικές τους μονάδες αλλά θα συμμετάσχουν υποχρεωτικά σε αθλητικές δραστηριότητες, διαλέξεις, εργαστήρια και όποια άλλη εκδήλωση έχει προγραμματίσει η διεύθυνση του σχολείου τους με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα Σχολικού Αθλητισμού. Βέβαια, πολλά σχολεία εκείνη την ημέρα επιλέγουν να κάνουν κάποια εκδρομή σε αθλητικούς χώρους και πάρκα ώστε να μπορέσει να αθληθεί το σύνολο των μαθητών. Σε περίπτωση αδυναμίας εορτασμού του σχολικού αθλητισμού κατά τη συγκεκριμένη ημέρα, με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων, η διοργάνωση δύναται να μεταφερθεί σε άλλη ημέρα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr