Εύβοια: Oργή και αγανάκτηση για τον θάνατο του 35χρονου δασεργάτη
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Oργή και αγανάκτηση για τον θάνατο του 35χρονου δασεργάτη

Ο άτυχος δασεργάτης τραυματίστηκε θανάσιμα, όταν καταπλακώθηκε από δέντρο την ώρα που εργαζόταν στην Εύβοια

Σε τραγωδία εξελίχθηκε το εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης 17 Σεπτεμβρίου στην Εύβοια, καθώς κατέληξε ο 35χρονος άνδρας που καταπλακώθηκε από δέντρο στην περιοχή Τελέθριο.

θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους συγγενείς του συναδέλφου τους.

«Ο θάνατος του συναδέλφου μας σήμερα, τα υπόλοιπα θανατηφόρα ατυχήματα των προηγούμενων ετών, τα ατυχήματα δεκάδων συναδέλφων που σακατεύονται κάθε μέρα στις πλαγιές και τις χαράδρες στα βουνά της περιοχής μας, μας γεμίζουν λύπη, αλλά μας γεμίζουν επίσης με ΟΡΓΗ & ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ.», γράφει στην ανακοίνωση

«Λύπη, γιατί, πολλοί συνάδελφοι παλικάρια, αφήνουν πίσω οικογένειες συγγενείς και φίλους, γιατί αφήνουν πίσω δουλειά και υγεία σε περίπτωση τραυματισμών που συμβαίνουν κάθε μέρα.», συνεχίζει.

«Οργή και αγανάκτηση γιατί, όπως είναι γνωστό, το επάγγελμα μας έχει μεγάλη επικινδυνότητα και πρέπει επιτέλους να παρθούν μέτρα προστασίας και ασφάλειας με ευθύνη του κράτους, με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών, ώστε να τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα. Πρέπει να γίνονται σεμινάρια, συνεχής εκπαίδευση, να μονιμοποιηθεί ο έλεγχος για την τήρηση των μέτρων ασφαλείας ώστε η τήρηση των μέτρων και κανονισμών να μην επαφίεται στον κάθε συνάδελφο ατομικά, στον κάθε εργολάβο ή στο κάθε συνεργείο.

Ταυτόχρονα να ενισχυθούν τα Κ.Υ. στην περιοχή, να υπάρχουν ασθενοφόρα, δυνατότητα αεροδιακομιδής ασθενών, ώστε να μπορούν έγκαιρα να αντιμετωπίζονται αντίστοιχα τέτοια βαριά περιστατικά.

Οι δασεργάτες – υλοτόμοι – ρετσινάδες είμαστε αυτοί που φροντίζουμε, ζούμε, ζούμε από το Δάσος. Να παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την υγεία και την ασφάλεια μας.», καταλήγει.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr