Εύβοια: Εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Εικόνες ντροπής με τα σκουπίδια

«Τέτοιες ενέργειες απογοητεύουν προσωπικά εμένα», τονίζει αγανακτισμένος και απογοητευμένος ο Δήμαρχος Κύμης Αλιβερίου.
Ντροπιαστικές εικόνες στον Δήμο Κύμης Αλιβερίου με τα σκουπίδια να κάνουν πάρτι στους δρόμους, εξαιτίας κάποιων επιτήδειων.
«Πρέπει όλοι κάποια στιγμή να καταλάβουμε ότι η Δημοτική Αρχή δεν μπορεί να τα καταφέρει από μόνη της χωρίς την συνεργασία και την συμμόρφωση των πολιτών», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Δήμος Κύμης Αλιβερίου για την θλιβερή κατάσταση.

Δύο απαράδεκτες περιπτώσεις με σκουπίδια

Όπως καταγγέλλει, ένας επαγγελματίας πέταξε εσκεμμένα πάνω από το δρόμο ανοιχτές τις μαύρες σακούλες των απορριμμάτων του καταστήματος του, ενώ θα έπρεπε να τις βάλει στους κάδους ανακύκλωσης πού ήταν ακριβώς δίπλα και άδειοι, όπως και οι ηλεκτρονικοί κάδοι (είχαν πράσινο λαμπάκι).
Σε μια άλλη περίπτωση, συνεργείο επαγγελματιών τοποθέτησε έναν τεράστιο όγκο των νάιλον στους κάδους απορριμμάτων, ενώ θα έπρεπε να τοποθετηθούν στους μπλε κάδους.
Η πρώτη περίπτωση συνεπάγεται σε μία κακή εικόνα της πόλης ενώ οι κάδοι απορριμμάτων είναι άδειοι.
Η δεύτερη περίπτωση έχει ως αποτέλεσμα περαιτέρω παραμόρφωση της εικόνας της πόλης αφού ο πολίτης αναγκάζεται, μη βρίσκοντας χώρο στους κάδους απορριμμάτων, να τα τοποθετεί τριγύρω.
Μία παρόμοια περίπτωση είναι τα ογκώδη αντικείμενα (στρώματα-κλαριά-έπιπλα κλπ) τα οποία αφήνονται δίπλα στους κάδους ενώ αποτελεί κοινή γνώση πια, ότι το ανοιχτό απορριμματοφόρο του Δήμου διέρχεται κάθε Πέμπτη ή έπειτα από ανακοίνωση.

Μπαράκος: Τέτοιες ενέργειες απογοητεύουν προσωπικά εμένα

Ο Δήμαρχος Νίκος Μπαράκος τονίζει πως «τέτοιες ενέργειες απογοητεύουν προσωπικά εμένα, τους Τοπικούς Προέδρους, καθώς και την υπηρεσία καθαριότητας οι οποίοι αγωνιζόμαστε για να διατηρήσουμε την πόλη και τις Κοινότητές μας καθαρές».
Τέλος, ο κ. Μπαράκος σημειώνει: «Στο άμεσο μέλλον παρόμοιες ενέργειες θα τιμωρούνται με πρόστιμο. Είναι φανερό ότι οι προσπάθειές μας δεν χαίρουν την εκτίμηση μερικών. Παρόλα αυτά συνεχίζουμε την “μάχη” ακάθεκτοι και αυστηροί. Ελπίζουμε τέτοιες ενέργειες να αλλοιωθούν με την πάροδο τού χρόνου. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ!».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr