Πώς μέσω… «Game Boy» κλέβουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα!
ΔΙΕΘΝΗ

Πώς μέσω… «Game Boy» κλέβουν τα σύγχρονα αυτοκίνητα!

Τα νέα ασύρματα συστήματα επικοινωνίας του οδηγού με το αυτοκίνητο μπορούν να χακαριστούν με μια πολύ απλή και φθηνή συσκευή που θυμίζει κονσόλα χειρός.

Η σύγχρονη ψηφιακή τεχνολογία έχει εισβάλει για τα καλά στα αυτοκίνητα και μας εξυπηρετεί σε καθημερινή βάση. Όλες οι ψηφιακές τεχνολογίες όμως έχουν και ορισμένες «τρύπες», που οι απατεώνες τις γνωρίζουν και τις εκμεταλλεύονται προς όφελός τους.

Μία από τις τελευταίες «μόδες» των κλεφτών που χρησιμοποιείται για την κλοπή των σύγχρονων αυτοκινήτων, έχει την μορφή ενός Gameboy της Nintendo και σωθικά από αυτοσχέδιο μηχανισμό χακαρίσματος.

Ένα από τα τελευταία θύματα αυτής της μεθόδου κλοπής, ανέφερε ότι το καινούργιο ηλεκτρικό αυτοκίνητό του έκανε «φτερά» μέσα σε 31 δλ. Μάλιστα, το θύμα είχε και τα δύο κλειδιά του αυτοκινήτου του σε ειδικό κουτί για να μην μπορούν οι κλέφτες να κλέψουν το «σήμα», αλλά αυτό δεν μπόρεσε να σταθεί εμπόδιο στους επιτήδειους.

Τρόμος στο Λονδίνο με τις κλοπές ΙΧ

Το περιστατικό συνέβη στο Λονδίνο, όπου το τελευταίο διάστημα έχουν κλαπεί 26 αυτοκίνητα με αυτό τον τρόπο χακαρίσματος. Ορισμένοι άτυχοι ιδιοκτήτες, αναφέρουν ότι είναι πρόθυμοι να προσφύγουν στα δικαστήρια με σκοπό να αναγκάσουν τις αυτοκινητοβιομηχανίες να παραδεχθούν τα κενά ασφαλείας και να προχωρήσουν σε διορθωτικές κινήσεις μέσω ανάκλησης.

Αυτό που καθιστά ιδιαίτερα επικίνδυνη την εν λόγων συσκευή είναι ότι σε αντίθεση με τους αναμεταδότες σήματος, δεν λειτουργούν με υποκλοπή του σήματος του αυθεντικού κλειδιού ενός αυτοκινήτου.

Αντιθέτως, οι συγκεκριμένες συσκευές Game Boy λειτουργούν ακριβώς όπως το κλειδί ενός Ι.Χ. Ειδικότερα μπορούν να παράγουν ένα σήμα το οποίο είναι πλήρως συμβατό με την «εντολή» που δίνεται στην κλειδαριά του ΙΧ όταν τραβάμε το χερούλι της πόρτας.

Με αυτό τον τρόπο οι σπείρες καταφέρνουν να εισέλθουν στο εσωτερικό ενός Ι.Χ., να εκκινήσουν τον κινητήρα και να γίνουν… καπνός. Όσον αφορά, τέλος, το κόστος της συγκεκριμένης συσκευής, αυτή σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, ανέρχεται σε περίπου 25.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr