Όσιος Ιωάννης Ρώσσος στην Εύβοια: Δείτε την ταινία για την ζωή του – Βίντεο
Ειδησεις ευβοια

Όσιος Ιωάννης Ρώσσος στην Εύβοια: Δείτε την ταινία για την ζωή του – Βίντεο

Χθες το απόγευμα προβλήθηκε η ταινία για την ζωή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στην Εύβοια.

Προβλήθηκε χθες Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου στις 20.00 το απόγευμα η ταινία εικονικής πραγματικότητας για την ζωή του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου στην Εύβοια.

Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε παρακολούθησε την προβολή της ταινίας, η οποία προβλήθηκε για πρώτη φορά στο Νέο Προκόπι Ευβοίας, με αφορμή, την συμπλήρωση 100 χρόνων από την μετακομιδή των Ιερών Λειψάνων του αγίου στο νησί μας.

Το υλικό της ταινίας θα προσπαθήσει να προσφέρει από εδώ και στο εξής στους επισκέπτες του Μουσείου, τη δυνατότητα μιας πρωτότυπης ξενάγησης στο χρόνο και στην ιστορία, στη ζωή, στην παρουσία και στα θαύματα του Αγίου μας στην ευβοϊκή γη.

Την προβολή της ταινίας παρακολούθησε και ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός, ο οποίος με αναρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανέφερε:

«Ιχνηλατώντας τα βήματα του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου» μέσα από ένα vr animation video, που δημιουργήσαμε και το οποίο προσδοκούμε να μείνει ως παρακαταθήκη Πολιτισμού για τους κατοίκους και τους επισκέπτες μας, αλλά και να ταξιδέψει την ιστορία του Αγίου μας σε όλον τον κόσμο!

Ρίγη συγκίνησης στην Εύβοια: Εορτάστηκαν τα 100 χρόνια του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου

Χθες τελέσθηκε η δεύτερη ιερά πανήγυρις του Ιερού Προσκυνήματος του Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου στην Εύβοια.

Τελέσθηκε ο Όρθρος, Αρχιερατική χοροστασία υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σύρου κ. ΔΩΡΟΘΕΟΥ και Αρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καρυστίας και Σκύρου κ. ΣΕΡΑΦΕΙΜ.

Παρόντες ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Ευβοίας Γιώργος Κελαϊδίυης, ο Δήμαρχος Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας Γιώργος Τσαπουρνιώτης, οι αντιδήμαρχοι Ευμορφία Πασχαλίδου και Γιάννης Καντζούρας, ο αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑ κ. Δανέλης, οι πρώην Ενωτιάδης και Τριάντης, σώματα ασφαλείας και πλήθος πιστών.

Αμέσως μετά την Πανηγυρική θεία λειτουργία έγινε λιτάνευση της ιερής εικόνας του Οσίου Ιωάννη του Ρώσσου.

Παράλληλα τιμήθηκε ο πρωτοψάλτης Θεοδόσης Στεργιόπουλος για την 35ετη προφορά του και του απέδωσαν το Σταυρό του ιερού προσκυνήματος.

Εικόνες του evima.gr

   

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr