Ηλεία: Φωτιές σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα – Απειλούνται σπίτια
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηλεία: Φωτιές σε Γεράκι, Πανόπουλο και Μανωλάδα – Απειλούνται σπίτια

Τρία ανοιχτά μέτωπα φωτιάς είναι σε εξέλιξη στην Ηλεία.

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η πυρκαγιά που ξεκίνησε από το Γεράκι Αμαλιάδας και έχει εξαπλωθεί σε άλλους οικισμούς. Την ίδια ώρα ξέσπασε φωτιά και στη Μανωλάδα, αλλά και στην περιοχή Πανόπουλο, σε δύο διαφορετικά μέτωπα.

Η φωτιά στο Γεράκι καίει δασική έκταση, ωστόσο έχει φτάσει σε οικισμούς και είναι σε πλήρη εξέλιξη η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων να κρατηθεί μακριά από σπίτια.

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της πυροσβεστικής, στο σημείο επιχειρούν 176 πυροσβέστες και 60 οχήματα, 3 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 7 ελικόπτερα και 7 αεροσκάφη.

Η ατμόσφαιρα στα γύρω χωριά είναι αποπνικτική, όπως αποτυπώνεται και στα πλάνα που ανάρτησε το patrisnews.

Ακόμη και κάτοικοι συμμετέχουν εθελοντικά στην πυρόσβεση καθώς προσπαθούν να σώσουν τα σπίτια τους, αφού η φωτιά είναι μία ανάσα από αυτά.

Οι φλόγες κινούνται με μεγάλη ταχύτητα και σύμφωνα με το ilialive ορισμένα σπίτια έχουν υποστεί ζημιές.

Νωρίτερα δόθηκε από το 112 εντολή εκκένωσης στις περιοχές Τσιχλέικα, Κρυόνερο και Βρετέικα, με κατεύθυνση προς Αμαλιάδα.

Λίγο πριν τις 16:00, δόθηκε ειδοποίηση στους κατοίκους της περιοχής Χάβαρι, να είναι σε ετοιμότητα, καθώς οι φλόγες πλησιάζουν στον οικισμό.

Φωτιά και σε Μανωλάδα και Πανόπουλο

Μία δεύτερη φωτιά ξέσπασε στην Μανωλάδα. Στο σημείο σπεύδουν επίγειες δυνάμεις, ενώ επιχειρούν τρία αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Αναφορικά με την τρίτη φωτιά στο Πανόπουλο, κινητοποιήθηκαν κινητοποιήθηκαν 32 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρου, δέκα οχήματα, πέντε αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr