Εύβοια: Την «πιάνει» η ουρά από την κακοκαιρία Cassandra
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Την «πιάνει» η ουρά από την κακοκαιρία Cassandra

Η κακοκαιρία Cassandra έρχεται απόψε με άγριες διαθέσεις.

Η νέα κακοκαιρία με την ονομασία Casssandra, θα χτυπήσει περιοχές της Δυτικής Ελλάδας αλλά σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων, δεν θα χτυπήσει την Εύβοια.

Η Cassandra θα «πιάσει» ελάχιστα το μεγάλο νησί μας το Σάββατο σε μερικές περιοχές, αλλά με μικρή ένταση και μικρό χρονικό διάστημα. Το ίδιο και την Κυριακή

Νέο έκτακτο δελτίο καιρού από την ΕΜΥ

Ειδικότερα, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο, αναμένεται βαθύ βαρομετρικό χαμηλό από τα βόρεια-βορειοδυτικά συνοδευόμενο από ψυχρό μέτωπο πρόκειται να προκαλέσει το Σαββατοκύριακο επιδείνωση του καιρού με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις ανέμους σε όλη σχεδόν τη χώρα και τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και την ανατολική νησιωτική Ελλάδα. Η θερμοκρασία στα βόρεια θα υποχωρήσει κατά 6 με 8 βαθμούς Κελσίου.

Πιο αναλυτικά:

Α. Θυελλώδεις βορειοδυτικοί άνεμοι εντάσεων 8 με 9 και πρόσκαιρα με ριπές έως 10 μποφόρ θα πνέουν από τις προμεσημβρινές ώρες του Σαββάτου (18-11-23) στα δυτικά και βαθμιαία και στα ανατολικά. Οι άνεμοι σταδιακά θα εξασθενήσουν από το απόγευμα της Κυριακής (19-11-23).
Β. Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται από τις πρώτες ώρες του Σαββάτου (18-11-23) έως και το απόγευμα της ίδιας ημέρας στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί στη Θράκη».

Η πρόγνωση της ΕΜΥ για το Σάββατο

Η ΕΜΥ προειδοποιεί για ισχυρές βροχές και καταιγίδες μέχρι το απόγευμα στα δυτικά και από τις προμεσημβρινές ώρες στα βορειοανατολικά.

Στη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησο και τα νοτιότερα νησιά του Ιονίου και από τις προμεσημβρινές ώρες στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και στα ανατολικότερα τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά μέχρι τις απογευματινές ώρες στα δυτικά και μέχρι το βράδυ στα βορειοανατολικά. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανόν μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα στα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς 3 με 4 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια ως προς τις μέγιστες τιμές της, όπου θα φτάσει τους 26 με 27 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 28 με 30 βαθμούς Κελσίου.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr