«Άναψαν οι μηχανές» για νέα σπουδαία έργα στην Εύβοια: Ξεκίνησε η αναμόρφωση στην Πλατάνα
Ειδησεις ευβοια

«Άναψαν οι μηχανές» για νέα σπουδαία έργα στην Εύβοια: Ξεκίνησε η αναμόρφωση στην Πλατάνα

Νέα σπουδαία έργα στην Εύβοια

«Πήραν μπρος τα μηχανήματα» και από χθες είναι γεγονός το ξεκίνημα των εργασιών για ακόμη ένα μεγάλο έργο στην Εύβοια,  της προστασίας της παράκτιας ζώνης στην Πλατάνα.

«Ξεκίνησε σήμερα ένα έργο που περίμενε χρόνια ο τόπος για την προστασία του παραθαλάσσιου οικισμού της Πλατάνας, αλλά και για την ασφαλή διέλευση επί της επαρχιακής οδού Αυλωνάρι – Οξύλιθος – Πλατάνα – Παραλία Κύμης» συνόψισε σε ανάρτησή του στο facebook ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός τονίζοντας πως για να φτάσουμε εδώ, εξασφαλίσαμε χρηματοδότηση ύψους 7.000.000 ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης.

«Οι υπηρεσίες μας επιβλέπουν καθημερινά πλέον την ομαλή υλοποίηση του έργου», τόνισε μεταξύ άλλων.

Σε ανάρτηση αναφορικά με το έργο προέβη και ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Εύβοιας Γιώργος Κελαϊδίτης, τονίζοντας πως το έργο της αυτοδιοίκησης αυτή την εβδομάδα ξεκινά από την πανέμορφη και ιστορική Κύμη, με δουλειά στο πεδίο και καλά νέα.

«Πρώτη στάση η Πλατάνα, όπου το μεγάλο έργο προστασίας της παράκτιας ζώνης ανεβάζει στροφές και ξεκινά τις παρεμβάσεις του για την επέκταση και θωράκιση του χερσαίου τμήματος της παραλίας», έγραψε χαρακτηριστικά.
Αξίζει να σημειωθεί πως τόσο ο κος Σπανός όσο και ο κος Κελαϊδίτης, στις αναρτήσεις τους αναφέρθηκαν εξίσου και σε ένα ακόμη σημαντικό έργο αυτό της την αποκατάστασης του “Μυλωνοπούλειου”.
Οπως εξήγησε ο αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας, έγινε ο τελευταίος έλεγχος του «Μυλωνοπούλειου», πριν την δημοπράτηση του έργου που σχεδιάστηκε και χρηματοδοτήθηκε για την αποκατάσταση και αποπεράτωση του κεντρικού κτιρίου και του περιβάλλοντος χώρου, προκειμένου να αποδοθεί σε χρήση προς την Ιερά Μητρόπολη και τη Δημοτική Αρχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr