Εύβοια: «Μύλος» με τα σχολεία που υποβαθμίζονται
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Μύλος» με τα σχολεία που υποβαθμίζονται

Αλαλούμ επικρατεί με την κατάσταση στα σχολεία της Εύβοιας.

Για μια ακόμη φορά βρίσκονται στα «κάγκελα» γονείς και εκπαιδευτικοί για το κλείσιμο σχολικών τμημάτων, την υποβάθμιση και τα προβλήματα των σχολείων στην Εύβοια. Ενώ χθες είχε ανακοινωθεί με απόφαση του αρμόδιου υπουργείου ότι τελικά δεν θα υποβαθμιστούν, τελικά άλλαξαν γνώμη!

Καταδίκη της αιφνιδιαστικής απόφασης για εκ νέου λειτουργική υποβάθμιση των Δημοτικών Σχολείων Προκοπίου, Διρφύων και Κηρίνθου

Οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων και Νηπιαγωγείων Προκοπίου, Διρφύων και Κηρίνθου Ευβοίας εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια και την οργή τους απέναντι στην αιφνιδιαστική ενέργεια των αρμοδίων να προχωρήσουν σε νέα λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων, λίγες μόνο ώρες μετά τις πανηγυρικές ανακοινώσεις τους ότι τα σχολεία θα συνεχίσουν να λειτουργούν ως εξαθέσια στη πράξη.

Το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς

Το θέμα τέθηκε εκ νέου στη Βουλή, καθώς όπως φαίνεται, το Υπουργείο εμπαίζει μαθητές και γονείς καθώς οι αρμόδιοι άλλαξαν γνώμη ξανά και υποβαθμίζουν τα Δημοτικά Σχολεία Προκοπίου, Κηρίνθου και Διρφύων.

Ενώ στις 8 Οκτωβρίου υπήρξε ενημέρωση ότι το Υπουργείο αποφάσισε την σχολική χρονιά 2024-2025, οι εν λόγω σχολικές μονάδες να συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς τελικά να υποβιβαστούν, ικανοποιώντας γονείς, μαθητές, δασκάλους και τοπικές κοινωνίες, λίγες ώρες μετά το Υπουργείο σε μια επίδειξη κυκλοθυμίας, άλλαξε γνώμη και αποφάσισε τελικά να προβεί στην υποβάθμιση των Δημοτικών Προκοπίου, Κηρίνθου και Διρφύων. Τα σχολεία λειτουργούν ήδη ένα μήνα και ακόμα το Υπουργείο δεν μπορεί να δώσει μια οριστική απάντηση ως προς την οργανικότητά τους.

Καζάνη: Η αναξιοπιστία τους δημιουργεί ερωτηματικά

Η βουλευτής Ευβοίας με το ΠΑΣΟΚ Κατερίνα Καζάνη τονίζει πως οι αρμόδιοι εμπαίζουν μαθητές και γονείς. Συμπεριφέρονται απαξιωτικά. Αδιαφορούν για την ανησυχία που προκαλούν με την αναποφασιστικότητά τους. Η αναξιοπιστία τους δημιουργεί ερωτηματικά.

Κάνει λόγο για πολιτικές σκοπιμότητες που πρέπει επιτέλους να μπουν στην άκρη και πως η Κυβέρνηση πρέπει επιτέλους να στηρίξει τους Ευβοιώτες έμπρακτα.

«Ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι να εξαλειφθεί κάθε αδικία και κάθε μαθητής και μαθήτρια να έχει ίσες ευκαιρίες στην Παιδεία», καταλήγει η κα Καζάνη.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr