Φλόριντα: Η συγκλονιστική στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον χτυπά την Disney World
ΔΙΕΘΝΗ

Φλόριντα: Η συγκλονιστική στιγμή που ο τυφώνας Μίλτον χτυπά την Disney World

Τρομακτικά πλάνα δείχνουν τον τυφώνα Μίλτον να χτυπά το Walt Disney World resort στο Ορλάντο της Φλόριντα.

Η Φλόριντα των ΗΠΑ επλήγη από την καταιγίδα κατηγορίας 3, καθώς η ακτή χτυπήθηκε από ανέμους άνω των 100 μιλίων την ώρα, προκαλώντας ανεμοστρόβιλους, καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες στην πολιτεία.

Άνθρωποι έχουν αποκλειστεί στα σπίτια τους και θάνατοι έχουν ήδη επιβεβαιωθεί στην κομητεία St Lucie. Οι καταστροφές από τον τυφώνα έχει αφήσει τώρα πάνω από τρία εκατομμύρια σπίτια και επιχειρήσεις χωρίς ρεύμα.

Ένα από τα πιο γνωστά μέρη της Φλόριντα είναι η Disneyland των ΗΠΑ που εδρεύει στο Ορλάντο και δεν αποτελείται μόνο από διάφορα θεματικά πάρκα, αλλά και από ξενοδοχεία και θέρετρα.

@justthemeparks Hurricane Milton is here at Walt Disney World! We’re staying safe in our room at the Art of Animation & hope everyone else in Florida is safe too! We’d also like to say a huge thank you to all the cast members who are working through the hurricane and those who kept the Magic Kingdom open this morning! The small queue’s definitely helped distract us! ❤️😂 Trust us to time our vacation during a hurricane! 🌀 #hurricanemilton #wdw #waltdisneyworld #artofanimation #disneyparks #themeparks ♬ original sound – justthemeparks

Είναι πολύ σπάνιο η Disneyland να κλείσει τα πάρκα της, αλλά αυτό συνέβη χθες και θα παραμείνει κλειστή και σήμερα.

Η Disney World είπε στους επισκέπτες: «Παρακαλούμε προετοιμαστείτε να βρείτε καταφύγιο σε εσωτερικούς χώρους στο δωμάτιό σας ή στο κτίριο σας ξεκινώντας στις 20:30, καθώς η καταιγίδα αναμένεται να ενταθεί. Τα θεματικά πάρκα της Walt Disney World, τα υδάτινα πάρκα, οι προσφορές αναψυχής και τα Disney Springs είναι πλέον κλειστά μέχρι την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου».

Οι αναλυτές προέβλεπαν την Τρίτη ότι το κλείσιμο από τον τυφώνα Μίλτον θα μειώσει τα κέρδη της Disney στο τμήμα του πάρκου κατά 150 εκατομμύρια δολάρια έως 200 εκατομμύρια δολάρια αυτό το τρίμηνο.

Ο τυφώνας Μίλτον πέρασε από την Disneyland του Ορλάντο

Οι επισκέπτες που έχουν μείνει στη Disneyland μοιράστηκα στα social meida απόκοσμα βίντεο από τα ξενοδοχεία τους καθώς η καταιγίδα προκάλεσε χάος στην περιοχή.

Ένας χρήστης του TikTok εξήγησε ότι αυτός και η παρέα του βρίσκονταν στο Art of Animation, όπου «έμεναν ασφαλείς στο δωμάτιό τους».

Το βίντεό τους έδειχνε τη σφοδρή βροχή να πέφτει σαν αιωρούμενη κουρτίνα έξω από το παράθυρό τους, καθώς οι φοίνικες έμοιαζαν σαν να είναι έτοιμοι να ξεριζωθούν από τον αέρα.

Εξήγησαν επίσης στα σχόλια πώς μια ομάδα του προσωπικού έμεινε στο ξενοδοχείο κατά τη διάρκεια της καταιγίδας.

Ομοίως, άλλοι χρήστες μοιράστηκαν βίντεο από βροχερές σκηνές έξω από το δωμάτιο του ξενοδοχείου τους, καθώς η Disneyland τους παρείχε συσκευασίες μεσημεριανού γεύματος.

@wdwnt Walt Disney World is preparing for Hurricane Milton! • Follow WDWNT for more storm updates! • #waltdisneyworld #disney #disneyparks #hurricanemilton #orlando #florida #tropicalstorm #weatherupdate #closures ♬ Rainy Day Piano – Piano Souls With Love


Σε ορισμένα ξενοδοχεία, υπήρχε ψυχαγωγία για τα παιδιά χάρη στο ειδικό σετ προσωπικού της «ομάδας Hurricane», με καφέ-μπαρ που είχαν δημιουργηθεί για να κρατούν τους επισκέπτες άνετους ενώ έξω επικρατούσε χάος.

Μετά από περίπου 90 λεπτά που ο τυφώνας έφτασε στην ακτή, χαρακτηρίστηκε ως καταιγίδα κατηγορίας 2. Και μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ο Μίλτον υποβαθμίστηκε σε καταιγίδα κατηγορίας 1.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr