Ξεσηκώνεται η Εύβοια για την έξωση οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από σπίτι στη Χαλκίδα
Ειδησεις ευβοια

Ξεσηκώνεται η Εύβοια για την έξωση οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από σπίτι στη Χαλκίδα

Σάλο στην Εύβοια έχει προκαλέσει η είδηση πως γίνεται έξωση σε οικογένεια με ανάπηρο παιδί

Κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων απευθύνει το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας με αφορμή την έξωση οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από σπίτι στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 12/10 στις 11:00 στην Παραλία Χαλκίδας (Παλιό Δημαρχείο).

Οπως περιγράφει σε σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ούτε στη Χαλκίδα, ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά», πλειστηριάζεται το σπίτι οικογένειας χαμηλοσυνταξιούχων με παιδί ΑΜΕΑ με αναπηρία 90% που κατοικεί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως (περιοχή Δεξαμενή) και τώρα τους εστάλη εξώδικο να φύγουν από αυτό.

Ο πλειστηριασμός έγινε για χρέος 10.000€ που δημιουργήθηκε το 2006 όταν η μικρή επιχείρηση που είχε η οικογένεια πτώχευσε. Οι 10.000€ έγιναν το 2022 πάνω από 50.000€!!!

«Το χρέος που ήταν στην Εθνική Τράπεζα ανέλαβε να εισπράξει η εταιρεία ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών “CEPAL HELLAS” που έβγαλε στον πλειστηριασμό το σπίτι παρότι εκκρεμούσαν δικαστήρια καθώς το σπίτι εντάσσονταν σε καθεστώς πτώχευσης! Στον πλειστηριασμό επειδή δεν βρέθηκε αγοραστής το αγόρασε το ίδιο το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών! Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Στη συνέχεια το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών CEPAL HELLAS” πούλησε το σπίτι σε αγοραστή ο οποίος πιθανά να μην γνώριζε όλο αυτό το ιστορικό, ότι ανήκε σε φτωχή οικογένεια με παιδί ΑΜΕΑ με αναπηρία 90%, ότι ακόμα και
νομικά εκκρεμούσαν δικαστήρια που πιθανά να μπλόκαραν τον πλειστηριασμό και στη συνέχεια την μεταπώληση. Το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών “CEPAL HELLAS” επιδίωξε να δημιουργήσει τετελεσμένο πετώντας στο δρόμο τη συγκεκριμένη οικογένεια», περιγράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και ενδεικτικά προσθέτει «Προειδοποιούμε τα ΚΟΡΑΚΙΑ να μην περάσουν την γέφυρα της Χαλκίδας! Τσάμπα θα έρθουν μέχρι εδώ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!! Θα σηκώσουμε την πόλη στο πόδι, θα κατασκηνώσουμε απ’ έξω, θα φτιάξουμε φρουρές, θα το φυλάμε με βάρδιες. Ακούστε το καλά, αυτή η οικογένεια εκεί θα συνεχίζει να ζει!!! Στη θέση της οικογένεια της οδού Κωνσταντινουπόλεως μπορεί να βρεθεί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς που βιώνουμε την τεράστια ακρίβεια, τη διάλυση της παιδεία, υγείας, πρόνοιας που μας κάνει να βάζουμε όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια ώρα με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων χρήμα υπάρχει μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους ΠΟΛΕΜΟΥΣ για να υπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων, διαλύοντας τις ζωές μας, πετώντας στο δρόμο τέτοιες οικογένειες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr