Χαλκίδα: Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη και όχι μόνο
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Οι δράσεις του Ερυθρού Σταυρού στην πόλη και όχι μόνο

Χαλκίδα: Ιδιαίτερα ενεργό είναι το περιφερειακό τμήμα του Ερυθρού Σταυρού στην πρωτεύουσα της Εύβοιας, συμμετέχοντας σε πλήθος εκδηλώσεων.

Το Περιφερειακό Τμήμα που συντηρεί ο Ερυθρός Σταυρός στη Χαλκίδα, είναι ιδιαίτερα δραστήριο. Τον προηγούμενο μήνα, μάλιστα, έδωσε το «παρών» σε τρεις σπουδαίες εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή της Στερεάς Ελλάδας, κι όχι μόνο στην Εύβοια.

Εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας, συμμετείχαν για άλλη μια φορά ενεργά στο φετινό ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις, στηρίζοντας την υγειονομική και διασωστική κάλυψη, την αποκλειστικότητα της οποίας ανέλαβε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, ύστερα από αίτημα της Οργανωτικής Επιτροπής Μηχανοκίνητου Αθλητισμού. Ένα καθιερωμένο μεγάλο αθλητικό γεγονός, με απόλυτη αγωνιστική και οργανωτική επιτυχία, που πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως και 8 Σεπτεμβρίου 2024.

Το Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χαλκίδας γιόρτασε στις 14.9.2024 την Παγκόσμια Ημέρα Πρώτων Βοηθειών.

Με την υποστήριξη εθελοντών και των τριών Σωμάτων του Τμήματος, πραγματοποιήθηκε επιμορφωτική παρουσίαση των πολιτών, στις Πρώτες Βοήθειες, σε κεντρικό σημείο της πόλης μας, έχοντας στόχο την ενημέρωση Μυοσκελετικών Κακώσεων σε χώρους άθλησης. Επίσης, έγινε επίδειξη ΚΑΡΠΑ σε βρέφος και ενήλικα καθώς και Πνιγμονής.

Το Π.Τ. Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας ενημέρωσε τον κόσμο ότι παραμένει πάντα στη διάθεση του για παράδοση μαθημάτων ή παρουσιάσεων των Πρώτων Βοηθειών συμβάλλοντας έτσι ουσιαστικά, στη γνώση για την αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών υγείας.

Παράλληλα εθελοντές διένειμαν σχετικό έντυπο υλικό και ενημέρωσαν το κοινό για το Έργο του Ερυθρού Σταυρού προτρέποντας το για την εγγραφή του σε ένα από τα τρία Σώματα: Τομέα Υγείας, Κοινωνικής Πρόνοιας και Σαμαρειτών με σκοπό τη συνέχιση του πολυσχιδούς και πολύπλευρου έργου της Οργάνωσής μας.

Σημαντική η συμμετοχή του κόσμου καθώς και το ενδιαφέρον του για την παροχή εκπαίδευσης Πρώτων Βοηθειών και την ενημέρωση των δράσεων του Τμήματος.

Τέλος, στις 21 και 22 Σεπτεμβρίου 2024 εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Περιφερειακού Τμήματος Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας συνέδραμαν τις δράσεις του Δήμου Χαλκιδέων στο Πρώτο Παιδικό Συμπεριληπτικό Φεστιβάλ που πραγματοποιήθηκε στο Πάρκο του Λαού.

Το Πρώτο Συμπεριληπτικό Φεστιβάλ αποτέλεσε τη γιορτή γενεθλίων για το γραφείο ΑμεΑ, στο οποίο, μικροί και μεγάλοι, ΑμεΑ και μη, ενώθηκαν και έδωσαν ένα ηχηρό και ξεχωριστό μήνυμα, συμμετέχοντας όλοι μαζί σε βιωματικά εργαστήρια, δραστηριότητες και διάφορες δράσεις.

Οι εθελοντές σε απόλυτη συνεργασία μεταξύ τους, παρείχαν την στήριξή τους στη διοργάνωση αυτή. Η παρουσία τους πρόσφερε αίσθημα ασφάλειας στα παιδιά και σε όλους τους παρευρισκόμενους του Φεστιβάλ. Αντιμετώπισαν κάθε περιστατικό που προέκυψε, δίνοντας το μήνυμα του εθελοντισμού, της στήριξης και της αλληλεγγύης.

Ο Δήμος Χαλκιδέων ευχαρίστησε θερμά το Περιφερειακό Τμήμα του Ε.Ε.Σ. Χαλκίδας για την έμπρακτη και πολύτιμη στήριξή του, σε ένα εγχείρημα που πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά και πέτυχε τον στόχο του.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr