Χαλκίδα: Πότε καταφθάνει η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Πότε καταφθάνει η εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας

Ξεκινούν στις 18 Οκτωβρίου για 32η χρονιά οι εορταστικές εκδηλώσεις ενόψει της έλευσης της εικόνας της Παναγίας Οδηγήτριας.

Το θεομητορικό ιερό εικόνισμα που πρόκειται να υποδεχθούμε οι χριστιανοί και να φιλοξενηθεί καθ’ όλο το διάστημα των ΛΒ΄ Δημητρίων στον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου Χαλκίδος προέρχεται από την Ιερά Μονή Ξενοφώντος Αγίου Όρους.

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας Οδηγήτριας βρισκόταν από απομνημονεύτων χρόνων εντός του Καθολικού (του κεντρικού ναού) της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου επί της κολώνας του αριστερού χορού.

Στη Χαλκίδα η άφιξη της εικόνας

Το θαυματουργό εικόνισμα πρόκειται να φθάσει την Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2024, στις 6 το απόγευμα στην πλατεία Ηρώων (πλ. Αγίου Νικολάου) Χαλκίδος, όπου θα πραγματοποιηθεί απόδοση τιμών, δέηση και προσφώνηση του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας, Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου. Κατόπιν θα σχηματισθεί λιτανευτική πομπή προς τον Μητροπολιτικό Ι. Ναό Αγ. Δημητρίου και θα αρχίσει Ιερά Παράκληση προς την Θεοτόκο.

Καθημερινά, από τις 18 έως τις 28 Οκτωβρίου, ο Όρθρος θα αρχίζει στις 7π.μ. και εν συνεχεία η Θεία Λειτουργία. Ο Εσπερινός και στις 6μ.μ. ο Εσπερινός. Στις 22 και στις 27 Οκτωβρίου θα τελεσθούν Ιερές Αγρυπνίες στις 8μ.μ.

Στις 3 Νοεμβρίου 2024 γίνει η καταληκτήρια εκδήλωση των ΛΒ΄ Δημητρίων Χαλκίδος. Στο αμφιθέατρο της Π.Ε. Ευβοίας (Λ. Χαϊνά 93), στις 6μ.μ. θα γίνει η παρουσίαση του τόμου παρουσίασης βιβλίου «ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΤΟΥ ΨΗΦΙΔΩΤΟΥ ΣΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΧΡΟΝΟΥΣ», του κ. Χριστοφόρου Σωφρονίου (Έκδοση της Αποστολικής Διακονίας της Εκκλησίας της Ελλάδος).

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr