Εύβοια: Οργή και «μπαράζ» κινητοποιήσεων για την έξωση οικογένειας με παιδί ΑμεΑ
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: Οργή και «μπαράζ» κινητοποιήσεων για την έξωση οικογένειας με παιδί ΑμεΑ

Οργή κι αγανάκτηση στην Εύβοια για την έξωση οικογένειας με παιδι Αμέα από σπίτι στη Νεάπολη Χαλκίδας

Ξεσηκώνεται η Εύβοια για την έξωση οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από σπίτι στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και ανάμεσα στα άλλα θέματα συζητήθηκε η επιχειρούμενη έξωση της οικογένειας.

Το Εργατικό Κέντρο θα συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις:

  • Το Σάββατο 19 Οκτωβρίου, στις 10 το πρωί, στη συγκέντρωση στο Δημοτικό Στάδιο Χαλκίδας για ενημέρωση της γειτονιάς.
  • Την Τρίτη 22 Οκτωβρίου στην κινητοποίηση στην Αθήνα, στο Υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής συνοχής και στην CEPALHELLAS.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας καλεί Δήμο και Περιφέρεια να αναλάβουν τις ευθύνες τους, να ασκήσουν πιέσεις ώστε να μη χαθεί το σπίτι της οικογένειας.

Στη Βουλή έφτασε η έξωση της οικογένειας

Ερώτηση στη βουλή κατέθεσε ο Γιώργος Μαρίνος, βουλευτής Εύβοιας του ΚΚΕ, για τον πλειστηριασμό του σπιτιού και την προσπάθεια έξωσης της οικογένειας.

Οπως χαρακτηριστικά τονίζει στο σχετικό κείμενο της ερώτησης, σε άλλον έναν αισχρό πλειστηριασμό προχώρησαν τα κοράκια των τραπεζών, αυτή τη φορά στην εργατογειτονιά της Νεάπολης στη Χαλκίδα, σε οικογένεια συνταξιούχων με παιδί ΑμεΑ με αναπηρία 90%.

Μάλιστα, περιγράφει, αφού έθεσαν το σπίτι σε πλειστηριασμό, τις προηγούμενες ημέρες έστειλαν ραβασάκι-εξώδικo ξεσπιτώματος μέσα σε ένα μήνα.
Η προσπάθεια για πλειστηριασμό του σπιτιού της οικογένειας βασίζεται σε ένα χρέος 10.000 ευρώ, του 2006, όταν η μικρή επιχείρηση που διέθετε η οικογένεια δεν άντεξε λόγω οικονομικών δυσκολιών και τέθηκε σε καθεστώς πτώχευσης το 2006.

Επισημαίνει δε πως παρά το γεγονός πως η επιχείρηση βρισκόταν σε καθεστώς πτώχευσης το αρχικό χρέος “τοκιζόταν” και έφτασε το 2022 στο ποσό των 51.887 ευρώ.

Εξηγεί περαιτέρω πως, για τον εν λόγω πλειστηριασμό εκκρεμεί δικαστική απόφαση, καθώς η υπόθεση έχει πάει στο εφετείο και θα εκδικαστεί τον Ιανουάριο του 2025.

«Παρ’ όλ’ αυτά η «CEPAL HELLAS» όχι μόνο ανέλαβε “να τρέξει” τον πλειστηριασμό για λογαριασμό της ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ αλλά, όταν δε βρέθηκε κάποιος να το διεκδικήσει, αποφάσισε να το αποκτήσει η ίδια. Με την ολοκλήρωση δε του πλειστηριασμού, πώλησε το σπίτι σε ιδιώτη παρότι εκκρεμεί δικαστήριο και παρότι στο σπίτι μένει παιδί με 90% αναπηρία.

Ήδη η οργή κατοίκων της γειτονιάς και ευρύτερα της Χαλκίδας ξεχειλίζει. Μαζικοί φορείς, σύλλογοι και σωματεία εκφράζουν τη συμπαράσταση τους στην οικογένεια και απαιτούν να μην πραγματοποιηθεί η έξωση. Η μαζική κινητοποίηση του λαού, η αλληλεγγύη είναι που μπορούν να κουρελιάσουν το απαράδεκτο αντιλαϊκό οπλοστάσιο που έχτισαν οι κυβερνήσεις της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ, το οποίο βγάζει στο σφυρί τη λαϊκή κατοικία, μετατρέποντάς την από βασικό αυτονόητο δικαίωμα σε πανάκριβο εμπόρευμα.

Πολύ περισσότερο που και το συγκεκριμένο περιστατικό, που προστίθεται σε άλλα προηγούμενα, αποδεικνύει ξανά πόσο “κούφια” είναι τα “μεγάλα” λόγια των κυβερνήσεων για τα δικαιώματα των ΑμεΑ, όταν πρόκειται για την υλοποίηση της βάρβαρης πολιτικής τους.
ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ οι κ. Υπουργοί, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

– Να σταματήσει η έξωση και να κηρυχθεί άκυρος ο πλειστηριασμός.
– Να κατοχυρωθεί το σπίτι ξανά στην οικογένεια.

Οι Βουλευτές
Μαρίνος Γιώργος
Δάγκα Βιβή
Κανέλλη Λιάνα
Μανωλάκου Διαμάντω», συνοψίζει.

Υπενθυμίζεται ότι, κάλεσμα για συμμετοχή στην κινητοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων απήυθυνε το Συνδικάτο Τροφίμων και Ποτών Εύβοιας με αφορμή την έξωση οικογένειας με παιδί ΑΜΕΑ από σπίτι στη Νεάπολη Χαλκίδας.

Η κινητοποίηση προγραμματίστηκε για το Σάββατο 12/10 στις 11:00 στην Παραλία Χαλκίδας (Παλιό Δημαρχείο).

Οπως περιγράφει σε σχετική του ανακοίνωση το Συνδικάτο, τονίζοντας χαρακτηριστικά «ούτε στη Χαλκίδα, ούτε πουθενά, μπλόκο στα κοράκια σε κάθε γειτονιά», πλειστηριάζεται το σπίτι οικογένειας χαμηλοσυνταξιούχων με παιδί ΑΜΕΑ με αναπηρία 90% που κατοικεί στην οδό Κωνσταντινουπόλεως (περιοχή Δεξαμενή) και τώρα τους εστάλη εξώδικο να φύγουν από αυτό.

Ο πλειστηριασμός έγινε για χρέος 10.000€ που δημιουργήθηκε το 2006 όταν η μικρή επιχείρηση που είχε η οικογένεια πτώχευσε. Οι 10.000€ έγιναν το 2022 πάνω από 50.000€!!!

«Το χρέος που ήταν στην Εθνική Τράπεζα ανέλαβε να εισπράξει η εταιρεία ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών “CEPAL HELLAS” που έβγαλε στον πλειστηριασμό το σπίτι παρότι εκκρεμούσαν δικαστήρια καθώς το σπίτι εντάσσονταν σε καθεστώς πτώχευσης! Στον πλειστηριασμό επειδή δεν βρέθηκε αγοραστής το αγόρασε το ίδιο το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών! Δηλαδή Γιάννης κερνάει, Γιάννης πίνει! Στη συνέχεια το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών CEPAL HELLAS” πούλησε το σπίτι σε αγοραστή ο οποίος πιθανά να μην γνώριζε όλο αυτό το ιστορικό, ότι ανήκε σε φτωχή οικογένεια με παιδί ΑΜΕΑ με αναπηρία 90%, ότι ακόμα και
νομικά εκκρεμούσαν δικαστήρια που πιθανά να μπλόκαραν τον πλειστηριασμό και στη συνέχεια την μεταπώληση. Το ΚΟΡΑΚΙ των τραπεζών “CEPAL HELLAS” επιδίωξε να δημιουργήσει τετελεσμένο πετώντας στο δρόμο τη συγκεκριμένη οικογένεια», περιγράφει χαρακτηριστικά μεταξύ άλλων και ενδεικτικά προσθέτει «Προειδοποιούμε τα ΚΟΡΑΚΙΑ να μην περάσουν την γέφυρα της Χαλκίδας! Τσάμπα θα έρθουν μέχρι εδώ. ΟΥΤΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ – ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ – ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΑ ΚΟΡΑΚΙΑ ΣΕ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ!!! Θα σηκώσουμε την πόλη στο πόδι, θα κατασκηνώσουμε απ’ έξω, θα φτιάξουμε φρουρές, θα το φυλάμε με βάρδιες. Ακούστε το καλά, αυτή η οικογένεια εκεί θα συνεχίζει να ζει!!! Στη θέση της οικογένεια της οδού Κωνσταντινουπόλεως μπορεί να βρεθεί η καθεμιά και ο καθένας από εμάς που βιώνουμε την τεράστια ακρίβεια, τη διάλυση της παιδεία, υγείας, πρόνοιας που μας κάνει να βάζουμε όλο και πιο βαθειά το χέρι στην τσέπη. Την ίδια ώρα με διαχρονικές ευθύνες όλων των κυβερνήσεων χρήμα υπάρχει μόνο για τους επιχειρηματικούς ομίλους, για τους ΠΟΛΕΜΟΥΣ για να υπηρετούνται τα συμφέροντα των λίγων, διαλύοντας τις ζωές μας, πετώντας στο δρόμο τέτοιες οικογένειες».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr