Σημαντική εξέλιξη για επικίνδυνο δρόμο της Εύβοιας – Το σωτήριο έργο για την ασφάλεια των οδηγών
Ειδησεις ευβοια

Σημαντική εξέλιξη για επικίνδυνο δρόμο της Εύβοιας – Το σωτήριο έργο για την ασφάλεια των οδηγών

Σπουδαία εξέλιξη προς τόνωση της οδικής ασφάλειας για «επικίνδυνο» δρόμο της Εύβοιας - Τι εργασίες πρόκειται να γίνουν

Σημαντική εξέλιξη προς την τόνωση της οδικής ασφάλειας στην Εύβοια αποτελούν οι εργασίες που έπεται να δρομολογηθούν στην στροφή Τσεκούρα της Χαλκίδας, έναν, ομολογουμένως, εκ των πιο επικίνδυνων δρόμων του νησιού καθώς πολλά και σοβαρά τροχαία σημειώνονται σε αυτόν ανά τακτά χρονικά διαστήμα.

Κλιμάκιο μηχανικών, επισκέφθηκε σήμερα το σημείο μαζί με την Δήμαρχο Χαλκίδας Ελενα Βάκα, προκειμένου να πραγματοποιήσει αυτοψία και να δρομολογήσει την απελευθέρωση των τμημάτων του δρόμου από τις μάντρες που έχουν στηθεί κατά μήκος του με αποτέλεσμα την επικίνδυνη στένωση του οδοστρώματος.

Με βάση τα παραπάνω, γίνεται έλεγχος των τμημάτων γης στα οποία υπάρχουν κτίσματα και για τα οποία έχουν αποφασιστεί απαλλοτριώσεις που γκρεμίσματα που θα συμβάλλουν στην αύξηση του πλάτους του δρόμου.

Η στροφή Τσεκούρα, είναι ένας εξαιρετικά δύσκολος δρόμος στο νησί καθώς, οι κατασκεύες παράλληλα με αυτόν, σύμφωνα με τις περιγραφές όσον περνούν από τον σημείο τον κάνουν να μοιάζει φαινομενικά με ευθεία.

Ως αποτέλεσμα,  πολλοί αναπτύσσουν ταχύτητα κι απουσία εμπειρίας, γνώσης του δρόμου ή καλών οδηγικών αντανακλαστικών, χάνουν τον έλεγχο του οχήματος τους.

Οι οποίες παρεμβάσεις συμπερασματικά στο εν λόγω οδικό δίκτυο θα αποτελέσουν μέτρο περαιτέρω ενίσχυσης της ασφάλειας των οδηγών στο νησί.

Δρόμος καρμανιόλα

Υπενθυμίζεται πως μόλις στα τέλη του Αυγούστου, ένα ακόμη σοβαρό τροχαίο ατύχημα σημειώθηκε στο ίδιο σημείο.

Υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, δυο οχήματα συγκρούστηκαν με αποτέλεσμα το ένα να τουμπάρει, στην στροφή Τσεκούρα, στη  Χαλκίδα.

Από την σύγκρουση οι δυο τραυματίες οι μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο της Χαλκίδας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Λίγους μήνες νωρίτερα, στις 11 Μάη 2024, ένα ανήλικο παιδί τραυματίστηκε, ευτυχώς όχι σοβαρά όταν παρασύρθηκε από λεωφορείο εκεί.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr