Κάνουν λιτανείες για να βρέξει: Τα νησιά των Κυκλάδων είναι σε απόγνωση από την παρατεταμένη ανομβρία
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Κάνουν λιτανείες για να βρέξει: Τα νησιά των Κυκλάδων είναι σε απόγνωση από την παρατεταμένη ανομβρία

Ανάλογες λιτανείες αναμένεται να γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων.

Το ένα μετά το άλλο τα νησιά των Κυκλάδων, ύστερα από την παρατεταμένη περίοδο ξηρασίας, αντιμετωπίζουν προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες και στην αποταμίευση νερού, τόσο για τον χειμώνα που έρχεται όσο και για το επόμενο καλοκαίρι, όπου οι ανάγκες υδροδότησης πολλαπλασιάζονται.

Οι κάτοικοι εναποθέτουν τις ελπίδες τους στα θεία και πραγματοποιούν λιτανείες για να βρέξει και να ξεδιψάσει η γη.

Εικόνες και βίντεο από την Άνδρο

Μια τέτοια λιτανεία πραγματοποιήθηκε πριν από λίγες ημέρες στο Κόρθι της Άνδρου, όπου ο ιερέας Ευστράτιος Συρίγος και οι κάτοικοι του χωριού λιτάνευσαν τις εικόνες των Αγίων Πάντων, του Αγίου Γεωργίου και της Αγίας Ειρήνης, σε μια προσπάθεια να βρέξει και να σταματήσει η παρατεταμένη περίοδος ανομβρίας. Μάλιστα, τη λιτανεία τους κατέγραψαν σε ένα εντυπωσιακό βίντεο μέλη της κινηματογραφικής λέσχης Άνδρου, τα οποία δημοσίευσαν τα πλάνα στο Διαδίκτυο.

λιτανεία
λιτανεία

Μειωμένη η παραγωγή της πατάτας Νάξου

Ανάλογες λιτανείες αναμένεται να γίνουν το επόμενο Σαββατοκύριακο σε αρκετά νησιά των Κυκλάδων, όπως στη Νάξο, με τους αγρότες εκπέμπουν «SOS». Όπως λένε, η παραγωγή τους είναι εξαιρετικά μειωμένη και η ξακουστή πατάτα του νησιού, εάν συνεχιστούν αυτές οι καιρικές συνθήκες, θα φτάνει στην πρωτεύουσα σε ελάχιστες ποσότητες, καθώς μόλις και μετά βίας θα μπορεί να καλύψει τις ανάγκες των κατοίκων του νησιού.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr