Χαλκίδα: Μεγάλη συγκέντρωση στην υψηλή γέφυρα για τα σχολεία
Ειδησεις ευβοια

Χαλκίδα: Μεγάλη συγκέντρωση στην υψηλή γέφυρα για τα σχολεία

Σε λίγη ώρα ξεκινά η συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Υψηλή Γέφυρα, κατά της υποβάθμισης των σχολείων.

Η Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας κλείνει σήμερα λόγω της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας για την υποβάθμιση και γενικότερα τα προβλήματα των σχολείων στην Εύβοια.

Κανονικά η κατανομή εκπαιδευτικών και γενικότερα οι πολιτικές σχετικά με τις σχολικές μονάδες θα πρέπει να λειτουργούν, πέραν της αμιγώς εκπαιδευτικής τους διάστασης και σκοπιάς και ως εργαλεία δημογραφικής θωράκισης ενάντια στην ερημοποίηση της επαρχίας. Επίσης, δεν πρέπει να γίνονται «εκπτώσεις» στη μόρφωση των παιδιών μας, όπως αναφέρουν γονείς και εκπαιδευτικοί.

Η σημερινή κινητοποίηση έχει αποφασιστεί με στόχο να μην εφαρμοστεί η λειτουργική υποβάθμιση των σχολείων. Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη σε λίγη ώρα, και συγκεκριμένα στις 6.30 το απόγευμα στην Υψηλή Γέφυρα της Χαλκίδας.

Τί ζητούν με την κινητοποίηση οι γονείς και εκπαιδευτικοί

Σε ανακοίνωσή του, το Δ.Σ. του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας στηρίζει τα δίκαια αιτήματα των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων  σχολείων  της περιοχής μας, που διεκδικούν τα αυτονόητα:

Να μπορούν οι μαθητές μας ισότιμα, να μορφώνονται, να έχουν τους δασκάλους τους και να διδάσκονται όλα τα μαθήματα που προβλέπει το Ωρολόγιο Πρόγραμμα.

«Όχι στις υποβαθμίσεις των σχολείων της Εύβοιας»

«Στηρίζουμε τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας και την αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου», αναφέρει ο Σύλλογος στην ανακοίνωσή του.

«Καλούμε όλα τα μέλη του συλλόγου μας, κάθε συναδέλφισσα και συνάδελφο να πάρει μέρος  στην κινητοποίηση των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων  της περιοχής μας, Τετάρτη 16/10/2024, 6.30μμ στην Υψηλή Γέφυρα. (προσυγκέντρωση 5.45μμ στο παρκινγκ της υψηλής Γέφυρας) όπου θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κλείσιμο της γέφυρας.

Όλοι μαζί να φωνάξουμε: Λέμε ΟΧΙ  στις υποβαθμίσεις των σχολείων του Νομού μας και στις ζωές μας», αναφέρει στην ανακοίνωση ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr