Aπό την Εύβοια: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της World Karate Union
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Aπό την Εύβοια: Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της World Karate Union

O 18χρονος Χρήστος Τριανταφύλλου κατάγεται εκ πατρός από την Τσαπουρνιά Eυβοίας
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής της World Karate Union κατάγεται από την Εύβοια.
Ειδικότερα, ο 18χρονος Χρήστος Τριανταφύλλου κατάγεται εκ πατρός από την Τσαπουρνιά του Δήμου Ιστιαίας Αιδηψού, ζει μόνιμα στην Όμαχα των Η.Π.Α.,
έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα της κατηγορίας Νέων της Παγκόσμιας Ένωσης Καράτε (WKU) πέρυσι στον Καναδά και αυτές τις μέρες βρίσκεται στην Ελλάδα για το φετινό τουρνουά, που θα διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα στη Ρόδο.
Στο πλευρό του 18χρονου Πρωταθλητή είναι ο Δήμος Ιστιαίας Αιδηψού και το ΓΕ.Λ. Ιστιαίας.
Ο Δήμαρχος Ιστιαίας Αιδηψού Γιάννης Κοντζιάς στέκεται με χαρά στο πλευρό του νεαρού Ευβοιώτη πρωταθλητή, ο οποίος θα εκπροσωπήσει τις Ηνωμένες Πολιτείες στη Ρόδο, παραχωρώντας μαζί με τον Λυκειάρχη κο Δαυίδ Κωνσταντινάκη, την αίθουσα γυμναστηρίου του Γενικού Λυκείου, προκειμένου ο Χρήστος να κάνει τις τελικές του προπονήσεις λίγο πριν την έναρξη της Διεθνούς διοργάνωσης.
Εκεί θα λάβουν μέρος περισσότερες από 42 χώρες και περίπου 1500 αθλητές, επομένως πρόκειται για ένα πρωτάθλημα κορυφαίου επιπέδου.
Σε δηλώσεις που έκανε και δημοσιεύθηκαν σε ανάρτηση της σελίδας Ιστιαία- Αιδηψός Live, στο facebook, ο 18χρονος παγκόσμιος πρωταθλητής ανέφερε τα εξής:
«Γειά, Είμαι ο Χρήστος Τριανταφύλλου. Είμαι από τη Νεμπράσκα και είμαι παγκόσμιος πρωταθλητής στο Καράτε. Είμαι εδώ γιατί θα συμμετάσχω στη Ρόδο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Καράτε, της επόμενης εβδομάδας. Είμαι εδώ στο Πευκί και την Εύβοια, για τον πατέρα μου. Ο μπαμπάς μου μένει εδώ, επομένως είναι υπέροχο να βλέπω τη γενέτειρα του μπαμπά μου, να προπονούμαι και να τους βλέπω όλους. Για να δούμε εάν θα νικήσω και την επόμενη εβδομάδα».

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr