Εύβοια: «Ερείπιο» το Γυμνάσιο Αλιβερίου – Στη Βουλή το θέμα
Ειδησεις ευβοια

Εύβοια: «Ερείπιο» το Γυμνάσιο Αλιβερίου – Στη Βουλή το θέμα

 Στη Βουλή τέθηκε το θέμα των σοβαρών κτιριακών προβλημάτων που υπάρχουν στο Γυμνάσιο Αλιβερίου

Η κατάσταση που βιώνουν εκπαιδευτικοί, μαθητές και οι οικογένειές τους στο Γυμνάσιο Αλιβερίου είναι απαράδεκτη και διαρκώς γίνεται χειρότερη, μετά το σπάσιμο σωληνώσεων, εν ώρα μαθήματος την Τετάρτη (15/10).

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τη διακοπή των μαθημάτων μέχρι την αποκατάσταση της βλάβης. Μαθητές και εκπαιδευτικοί καλούνται τώρα να κάνουν μάθημα σε αίθουσες που μυρίζουν έντονα υγρασία, το οποίο εκτός από ενοχλητικό είναι και ανθυγιεινό.

Σύμφωνα με τον βουλευτή του ΚΚΕ, Γιώργο Μαρίνο, οι ευθύνες της Κυβέρνησης και της τοπικής διοίκησης είναι μεγάλες, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το κτήριο του Γυμνασίου Αλιβερίου είναι γνωστά.

Ο ίδιος καταγγέλλει ότι από τον περασμένο Απρίλη με ερώτησή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ, είχαν επισημάνει ακριβώς αυτά τα ζητήματα σημειώνοντας πως «Στο Γυμνάσιο Αλιβερίου αγανακτισμένοι γονείς και καθηγητές προσπαθούν ακόμα και με προσωπική εργασία να μπαλώσουν τα μεγάλα κτηριακά προβλήματα, καθώς αίθουσες διδασκαλίας, τα γραφεία των καθηγητών και οι τουαλέτες πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή, η σκουριά είναι εμφανής στις σωληνώσεις νερού, στα καλοριφέρ και τα κουφώματα, σε πολλά σημεία των τοίχων υπάρχουν ρηγματώσεις, ενώ τα σκουριασμένα σίδερα στις κολώνες έχουν έρθει στην επιφάνεια». Από τότε μέχρι σήμερα ελάχιστα έχουν γίνει, όπως επιβεβαιώνεται και από το πλημμυρισμένο σχολείο.

Το συγκεκριμένο περιστατικό είναι άλλη μια απόδειξη ότι οι κυβερνήσεις διαχρονικά αντιμετωπίζουν ως κόστος τις μορφωτικές ανάγκες των μαθητών. Σήμερα αντί για προβληματικά και επικίνδυνα κτίρια δεν είναι πολυτέλεια οι μαθητές να φοιτούν σε σχολεία ασφαλή και σύγχρονα που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας (εργαστήρια, βιβλιοθήκες, χώρους άθλησης, αίθουσες μουσικής και εκδηλώσεων, με όλο τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό).

Τέλος, ο κ. Μαρίνος απευθύνει ερώτηση στους αρμόδιους υπουργούς, τι μέτρα θα πάρει η Κυβέρνηση ώστε:

– Να αποκατασταθούν άμεσα και πλήρως οι βλάβες στο Γυμνάσιο Αλιβερίου.

– Να αντιμετωπιστεί το σύνολο των προβλημάτων στο κτήριο του Γυμνασίου Αλιβερίου.

– Να εκπονηθεί από εξειδικευμένο κρατικό κλιμάκιο αντισεισμικός και αντιπυρικός έλεγχος των σχολικών μονάδων του δήμου παίρνοντας υπόψη και την σεισμική δραστηριότητα που εκδηλώθηκε πέρσι στην ευρύτερη περιοχή.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr