Αυτή είναι η τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Εύβοια
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτή είναι η τυρόπιτα χωρίς φύλλο από την Εύβοια

Δείτε την συνταγή της Εύβοιας για τσιτσανόπιτα.

Η Εύβοια φημίζεται για τις πεντανόστιμες παραδοσιακές της συνταγές με μια από αυτές την τσιτσανόπιτα που φτιάχνεται εύκολα και γρήγορα.

Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε

Υλικά 

  • 500 γρ. φέτα, τριμμένη
  • 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 6-7 αυγά
  • 200 γρ. γιαούρτι της αρεσκείας μας
  • 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
  • 1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 125 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά.
  • Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά.
  • Το τινάζουμε να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία.
  • Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr