Πώς φτιάχνουν σαρακοστιανό χαλβά στην Εύβοια
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς φτιάχνουν σαρακοστιανό χαλβά στην Εύβοια

Δείτε εδώ την παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας.

Έφτασε σχεδόν η Καθαρά Δευτέρα και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό ο σαρακοστιανός χαλβάς. Πάμε να δούμε μια παραδοσιακή συνταγή χαλβά, που φτιάχνουν στην Εύβοια.

Υλικά

  • ζάχαρη 260 γρ.
  • 10 γρ. γλυκόζη
  • 450 γρ. ταχίνι
  • 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 1 βανίλια

Εκτέλεση

  • Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με μία κουταλιά νερό και θα αρχίσουμε να ανακατεύουμε χωρίς να σταματήσουμε. Όταν ετοιμάζουμε χαλβά με ταχίνι χρειάζεται προσοχή στα γραμμάρια των υλικών.
  • Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τη γλυκόζη και θα ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς για να ετοιμάσουμε το μείγμα της καραμέλας.
  • Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Δε σταματάμε στιγμή να ανακατεύουμε γιατί μπορεί να κολλήσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα.
  • Σε ένα μπολ έχουμε ρίχνουμε το ταχίνι.
  • Προσθέτουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα.
  • Στη συνέχεια προσθέτουμε την καραμέλα στο μείγμα με το ταχίνι.
  • Ανακατεύουμε για να δέσουν και να σφίξουν τα υλικά.
  • Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί και όταν τον σηκώνουμε τα υλικά του χαλβά με ταχίνι δεν σκορπίζονται.
  • Τον αφήνουμε να κρυώσει εκεί για 20-30 λεπτά.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr