
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ
Πώς φτιάχνουν σαρακοστιανό χαλβά στην Εύβοια
Δείτε εδώ την παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας.Έφτασε σχεδόν η Καθαρά Δευτέρα και δεν γίνεται να λείπει από κανένα νοικοκυριό ο σαρακοστιανός χαλβάς. Πάμε να δούμε μια παραδοσιακή συνταγή χαλβά, που φτιάχνουν στην Εύβοια.
Υλικά
- ζάχαρη 260 γρ.
- 10 γρ. γλυκόζη
- 450 γρ. ταχίνι
- 80 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη μαζί με μία κουταλιά νερό και θα αρχίσουμε να ανακατεύουμε χωρίς να σταματήσουμε. Όταν ετοιμάζουμε χαλβά με ταχίνι χρειάζεται προσοχή στα γραμμάρια των υλικών.
- Στη συνέχεια θα προσθέσουμε τη γλυκόζη και θα ανακατεύουμε με ένα σύρμα συνεχώς για να ετοιμάσουμε το μείγμα της καραμέλας.
- Η καραμέλα είναι έτοιμη, όταν πάρει ένα σκούρο καφέ χρώμα. Δε σταματάμε στιγμή να ανακατεύουμε γιατί μπορεί να κολλήσει η ζάχαρη στην κατσαρόλα.
- Σε ένα μπολ έχουμε ρίχνουμε το ταχίνι.
- Προσθέτουμε τη βανίλια και την κουβερτούρα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε την καραμέλα στο μείγμα με το ταχίνι.
- Ανακατεύουμε για να δέσουν και να σφίξουν τα υλικά.
- Ο χαλβάς μας είναι έτοιμος όταν όλα τα υλικά έχουν ομογενοποιηθεί και όταν τον σηκώνουμε τα υλικά του χαλβά με ταχίνι δεν σκορπίζονται.
- Τον αφήνουμε να κρυώσει εκεί για 20-30 λεπτά.
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr