Μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Εύβοιας!
Ειδησεις ευβοια

Μια βραδιά αφιερωμένη στα κρασιά της Εύβοιας!

Με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Ομάδα του Έργου UNICGRAPES σχετικά με την ενίσχυση της χρήσης Τοπικών Παραδοσιακών Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Στερεάς Ελλάδας.

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση που διοργάνωσε η Αγροδιατροφική Σύμπραξη Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Επιχειρησιακή Ομάδα του Έργου UNICGRAPES σχετικά με την ενίσχυση της χρήσης Τοπικών Παραδοσιακών Οινοποιήσιμων Ποικιλιών Στερεάς Ελλάδας.
Σε μια όμορφη και ζεστή βραδιά, αφιερωμένη στα εκλεκτά κρασιά της Στερεάς Ελλάδας προσδιορίστηκε η ιδιαιτερότητα 5 τοπικών ποικιλιών της Στερεάς Ελλάδας (Μούχταρο, Βραδυανό, Μαυροκουντούρα, Σαββατιανό & Μαλαγουζιά) και η διαφοροποίησή τους από επιλεγμένες διεθνείς ποικιλίες αναφοράς.

Το παρών έδωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ Φάνης Σπανός παρουσιάζοντας στις επιχειρήσεις του αμπελο-οινικού κλάδου όλα τα σύγχρονα προωθητικά εργαλεία, τους υποστηρικτικούς μηχανισμούς αλλά και την επιστημονική και επαγγελματική τεχνογνωσία που χρειάζονται για να ανταπεξέλθουν στις υψηλές απαιτήσεις της παγκοσμιοποιημένης αγοράς.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας & Πρόεδρος της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης κ Γαλάνης Κωνσταντίνος παρουσίασε το στρατηγικό σχέδιο ανάδειξης και προώθησης ,στην εγχώρια και παγκόσμια αγορά τροφίμων & ποτών, των οινοποιητικών «διαμαντιών» της Περιφέρειας μας εστιάζοντας στην εξωστρέφεια των εξαγωγών. Επιπρόσθετα παρουσίασε τον Οινοτουρισμό σαν μοχλός Ανάπτυξης στην Στερεά Ελλάδα.

Ο δρ Νίκος Διαμαντίδης(Συντονιστής του Έργου UNICGRAPES) και ο Καθηγητής του Εργαστηρίου Οινολογίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ Κοτσερίδης Γιώργος ( Επιστημονικά Υπεύθυνος του Έργου) παρουσίασαν τις αλλαγές στις Κλιματικές Συνθήκες και Σκέψεις Αντιμετώπισης του Προβλήματος για τις Τοπικές Ποικιλίες της Στερεάς Ελλάδας καθώς επίσης και το Επιχειρησιακό Σχέδιο UNICGRAPES στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Σύμπραξης Καινοτομίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ Γεροντίτης Γιάννης ,η Δήμαρχος Χαλκιδέων κ Βάκα Έλενα,ο Αντιπεριφερειάρχης κ Κούκουζας Ευάγγελος ,ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος κ Χαινάς Ευάγγελος ,ο Πρόεδρος του Σωματείου Καταστηματαρχών Εύβοιας Ξένιος ΖΕΥΣ κ Ευθυμίου Βασίλης , ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εύβοιας κ Θαλάσσης Ηλίας ,η Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας Εύβοιας κ Αγιοστρατίτη Παρασκευή(Βούλα) , ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Χαλκίδας κ Δημήτρης Βαγιάννης .ο Πρόεδρος της ΕΝΟΑΚΕ κ Ζαχαρίας Νικόλαος καθώς και δεκάδες παραγωγοί, μεταποιητές και εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κλάδου!
Τα Στερεοελλαδίτικα κρασιά διεκδικούν τις καλύτερες θέσεις στη διεθνή οινοχοϊκή σκηνή και μένουν ανεξίτηλα στη μνήμη όσων έχουν την τύχη να τα δοκιμάσουν.

Εμείς καλούμε τους γευσιγνώστες αλλά και τους απλούς καταναλωτές να απολαύσουν κάθε γουλιά των υγρών αυτών «θαυμάτων» που παράγει η Στερεά Ελλάδα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr