Πώς φτιάχνουν νηστίσιμη ρεβυθάδα στην Εύβοια
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς φτιάχνουν νηστίσιμη ρεβυθάδα στην Εύβοια

Δείτε εδώ την πεντανόστιμη Σαρακοστιανή συνταγή της Εύβοιας.

Η περίοδος νηστείας έχει ξεκινήσει και επίσημα και πολλές νοικοκυρές αναζητούν νηστίσιμες συνταγές.

Μια από αυτές είναι η παραδοσιακή ρεβυθάδα που φτιάχνουν στην Εύβοια και μπορείτε να φτιάξετε κατά την περίοδο της Σαρακοστής και όχι μόνο.

Πάμε να δούμε πώς φτιάχνεται:

Υλικά

  • 700 γρ. ρεβύθια (μουλιασμένα αποβραδίς σε νερό μαζί με 1 κουτ. γλυκού σόδα μαγειρική)
  •  2 φύλλα δάφνης
  •  2 μεγάλα κρεμμύδια, σε χοντρά καρέ
  •  300 ml ελαιόλαδο
  •  2 κουτ. γλυκού αλάτι
  •  1/4 κουτ. γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Για την φτιάξουμε την θρυλική ρεβυθάδα της Σίφνου πρώτα ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα στραγγίζουμε.
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  • Τα βάζουμε στη γάστρα και ρίχνουμε τα δαφνόφυλλα, τα κρεμμύδια, το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και περίπου 1.800 ml νερό (πρέπει να σκεπάζει όλα τα υλικά).
  • Κλείνουμε καλά με το καπάκι της γάστρας και ψήνουμε στον φούρνο για 1 ώρα.
  • Χαμηλώνουμε στους 170°C και ψήνουμε για άλλη 1 ώρα.
  • Χαμηλώνουμε, τέλος, στους 120°C και ψήνουμε για τουλάχιστον 4 ώρες (ιδανικά όλο το βράδυ, περίπου 8 ώρες), μέχρι να εξατμιστεί το νερό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του.
  • Συνοδεύουμε με λεμόνι και πράσινες ελιές.

Καλή σας απόλαυση!

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr