
Έτσι γιόρτασε την 25η Μαρτίου η Μητρόπολη στη Χαλκίδα
Η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και η Εθνική Εορτή της Επαναστάσεως του 1821 στην Ιερά Μητρόπολη Χαλκίδος εορτάστηκαν με μεγάλη επισημότητα στις 24 και 25 Μαρτίου 2025.Η Θεία Λειτουργία και οι πανηγυρικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν την 24η Μαρτίου, όταν ο Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην Κάνηθο, κηρύττοντας τον θείο λόγο στους πιστούς.
Την επόμενη ημέρα, 25 Μαρτίου, ο Σεβασμιώτατος επανήλθε στον ίδιο Ναό, όπου χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, με τον αρχιμανδρίτη Τιμόθεο Μπαϊμπάκη να κηρύσσει τον θείο λόγο.
Μετά τη Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Χαλκίδος προεξήρχε της Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Χαλκίδας για την Εθνική Εορτή και παρακολούθησε την επιμνημόσυνη δέηση και την παρέλαση στην παραλία Χαλκίδας, όπου συμμετείχαν μαθητές και στρατιώτες.
Ο πανηγυρικός λόγος εκφωνήθηκε από την καθηγήτρια του ΓΕΛ Κανήθου, κ. Αμαλία Κοτσαλά-Καραγκούνη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Ευαγγελιστρίας Θεοτόκου στην περιοχή της Κανήθου, με τη συμμετοχή Κληρικών, προσκυνητών, μαθητών, παραδοσιακών ομάδων και χορωδιών ιεροψαλτών.
Φωτογραφίες: Παρασκευή Σπυροπούλου, Κων/νος Κούκουρας.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr