
Συλλήψεις και στη Χαλκίδα για το κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας
Μεγάλο κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας εξάρθρωσε η Αστυνομία, πραγματοποιώντας συλλήψεις και στη Χαλκίδα.Στην Κρήτη δραστηριοποιούταν κατά κύριο λόγο το κύκλωμα αρχαιοκάπηλων που εξάρθρωσε η ΕΛ.ΑΣ., ωστόσο, η μια από τις συλλήψεις πραγματοποιήθηκε στη Χαλκίδα.
Οι έρευνες της Αστυνομίας για τη μεγάλη υπόθεση αρχαιοκαπηλίας παραμένουν σε εξέλιξη, με έξι άτομα να έχουν πέσει στα χέρια των αρχών. Την επιχείρηση χειρίζεται το «ελληνικό FBI», και μέχρι τώρα έχει φτάσει σε 40 περιπτώσεις αρχαίων που βρέθηκα παράνομα στην κατοχή των επιτήδειων, που έκρυβαν τα κειμήλια σε σπίτι στους Ατσιπάδες Μονοφατσίου.
Από τις έξι συλλήψεις, η μια πραγματοποιήθηκε όπως αναφέραμε στη Χαλκίδα ενώ οι πέντε έγιναν στην Κρήτη. Μάλιστα, ο ένας από τους Κρητικούς κατά τη διάρκεια της σύλληψης είχε επάνω του και όπλο.
Η σύλληψη του 2023 στη Χαλκίδα για αρχαιοκαπηλία
Πάντως, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που κύκλωμα αρχαιοκαπηλίας συνδέεται με την Εύβοια. Ήταν Μάρτιος του 2023 όταν δυο Έλληνες είχαν συλληφθεί σε Χαλκίδα και Χαλάνδρι για τη συμμετοχή τους σε ανάλογο κύκλωμα.
Τότε, στο πλαίσιο διερεύνησης πληροφοριών της Αστυνομίας, αναφορικά με παράνομη κατοχή αρχαίων αντικειμένων και διάθεση αυτών έναντι του χρηματικού ποσού των 50.000 ευρώ σε άγνωστο αγοραστή στην περιοχή της Χαλκίδας, συγκροτήθηκε κλιμάκιο αστυνομικών και έπειτα από αναζητήσεις, επετεύχθη ο εντοπισμός του 56χρονου.
Όπως προέκυψε από την προανάκριση, ο 56χρονος είχε προμηθευτεί την ανωτέρω αρχαιότητα από 80χρονο Έλληνα, για να τη διαθέσει προς πώληση.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr