ΑΠΟΨΕΙΣ

Ο  Ιωάννης Μανώλης για τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων

Ο  Ιωάννης Μανώλης για τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων
Ο  Ιωάννης Μανώλης για τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων. Ιωάννης Μανώλης-Κάθε φορά που πέφτει στα χέρια μου το τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων, ανατρέχω στη στήλη που αναδημοσιεύει άρθρο από το ιστορικό της αρχείο. Δεν σας κρύβω οτι με εξιτάρει η γραφή στην καθαρεύουσα. Πιστεύω οτι με την κατάργησή της φτώχυνε η Ελληνική γλώσσα και υποβαθμίστηκαν […]

Ο  Ιωάννης Μανώλης για τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων.

Ιωάννης Μανώλης-Κάθε φορά που πέφτει στα χέρια μου το τριμηνιαίο περιοδικό της Αδελφότης Καρυστίων, ανατρέχω στη στήλη που αναδημοσιεύει άρθρο από το ιστορικό της αρχείο. Δεν σας κρύβω οτι με εξιτάρει η γραφή στην καθαρεύουσα. Πιστεύω οτι με την κατάργησή της φτώχυνε η Ελληνική γλώσσα και υποβαθμίστηκαν αισθητά ο δημόσιος λόγος, η ευπρέπεια και η αντιπαράθεση βάσει επιχειρημάτων. Άλλωστε, αυτός είναι και ένας από τους λόγους που είμαι ένας από τους ελάχιστους πλέον εναπομείναντες αναγνώστες της εφημερίδας Εστία.
Το τελευταιο τεύχος μας ταξιδεύει 62 χρόνια πίσω, όταν τον Αύγουστο του 1956 ξεκίνησε το έργο διάνοιξης του δρόμου Καρύστου-Πλατανιστού-Κομμήτου. «Σήμερον, χαιρετίζομεν την άφιξην ενταύθα στρατιωτικού τμήματος διά την διάνοιξιν της οδού Καρύστου – Καβοντόρου, της οδού προσπελάσεως προς την μεταλλείαν, από την οποίαν ο κόσμος αυτός των αποκλήρων και των παριών του Καφηρέως, μέλλει να ευεργετηθή απείρως», αναφέρει στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τσούρτης. Ενώ ο Υπουργός της κυβέρνησης Καραμανλή κ. Βογιατζής υπογραμμίζει: «εκείνο το οποίο εθεωρειτο ως όνειρον, δηλαδή η κατασκευή του δρόμου από Κάρυστον προς Καβοντόρον, γίνεται πραγματικότης. Η Κυβέρνησις της ΕΡΕ αποδεικνύει εμπράκτως οτι στρέφει την προσοχήν της και προς την εγκαταλελειμένην επαρχίαν. Με το μέτωπον υψηλά πρέπει να ατενίζωμεν εις το μέλλον, διότι, πολύ πιθανόν, εκεί εις τα έγκατα του Καβοντόρου να ευρίσκεται το χρηματοκιβώτιον ολοκλήρου της Ελλάδος».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr