Τα πανεύκολα και πεντανόστιμα μπισκότα που θα φτιάξετε ξανά και ξανά.
Εύκολα και οικονομικά υλικά, μικρός βαθμός δυσκολίας και ελάχιστος χρόνος…. χρειάζονται όπως μας επισήμανε η φίλη μας Μαρία πριν μας χαρίσει την συνταγή της.
Ας τα δοκιμάσουμε !
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι σπορέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκάλι ( φυσικό ή συσκευασμένο)
2 βανίλιες κάψουλα
1 μπέικιν
1 αυγό (προαιρετικά)
1 κιλό αλεύρι 9 (περίπου)
1 ποτήρι νισεστέ
ΤΡΟΠΟΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ
Χτυπώ με το μίξερ τη ζάχαρη με το σπορέλαιο και το αυγό, προσθέτω διαδοχικά τον χυμό πορτοκάλι, το μπέικιν και τις βανίλιες. Μόλις αναμειχθούν καλά αυτά τα υλικά ξεκινάω να συμπληρώνω στο μείγμα το αλεύρι και το νισεστέ για όσο μπορώ στο μίξερ και στη συνέχεια με τα χέρια έως ότου γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη που πλάθεται. Αφήνω μισή ώρα το μείγμα στο ψυγείο και μετά πλάθω τα μπισκότα σε μικρό σχήμα ή τους δίνω σχήμα με κουπάτ.
Με την ίδια ζύμη μπορώ να κάνω παραλλαγές.
Στο ένα τρίτο προσθέτω ινδοκάρυδο, στο άλλο κακάο, την υπόλοιπη ζύμη την αφήνω όπως είναι. Βάζω σε ένα σκεύος αναμεμειγμένα ζάχαρη και κανέλα, από όπου περνάω την επιφάνεια των μπισκότων τα οποία αραδιάζω σε ταψιά στρωμένα με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στου 180 βαθμούς για 10΄έως 15΄ ανάλογα πάντα με την δύναμη του φούρνου σας.
(Περίπου 100 μπισκότα )
ΠΗΓΗ: Μαρία Αϊδίνη.fb
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr