Χωριάτικο τυρόψωμο Ευβοίας
Τυροψωμο Εύβοιας
400 g αλεύρι
10 g ξηρή μαγιά
3 αυγά
50 g ελαιόλαδο
100 g χλιαρό νερό
10 g αλάτι
3 g βασιλικός ξηρός
70 g τυρί πεκορίνο, τριμμένο
70 g κεφαλοτύρι, τριμμένο
70 g γραβιέρα, τριμμένη
70 g τυρί φέτα, τριμμένη
Διαλύετε τη μαγιά στο χλιαρό νερό και ανακατεύετε. Βάζετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και ανακατεύετε, μέχρι να γίνει μια συμπαγής ζύμη. Ζυμώνετε πολύ καλά τη ζύμη, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
Στη συνέχεια την πλάθετε σε σχήμα μπάλας, τη βάζετε σε ένα μπολ και τη σκεπάζετε με μια πετσέτα. Την αφήνετε να φουσκώσει για 1 ώρα περίπου.
Έπειτα την πλάθετε σε μικρά μπαλάκια (περίπου 100 g το καθένα), τα αλείφετε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο και τα τοποθετείτε σε ένα λαδωμένο ταψί.
Τα αφήνετε να φουσκώσουν για άλλα 30 λεπτά σκεπασμένα με μια πετσέτα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35 λεπτά.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr