
Μαρινάκης για Τέμπη: «Αποδομήθηκε το αφήγημα της συγκάλυψης»
«Ό,τι έχει βγει επίσημα, γκρεμίζει τη θεωρία της συγκάλυψης», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.«Τα Τέμπη ήταν μία εθνική τραγωδία», τόνισε ο Παύλος Μαρινάκης και συμπλήρωσε ότι «είναι πάνδημο αίτημα η διερεύνηση κάθε πτυχής και απόδοσης ποινικής ευθύνης». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι «η κυβέρνηση ανέλαβε από την πρώτη στιγμή τις πολιτικές ευθύνες αλλά τη διερεύνηση των αιτιών της τραγωδίας την κάνει η Δικαιοσύνη», ενώ, χαρακτήρισε ψεύτικο το «αφήγημα που έστησε η αντιπολίτευση για συγκάλυψη» και σημείωσε ότι «τώρα ζούμε την αποδόμηση αυτού του αφηγήματος».
«Ό,τι έχει βγει επίσημα, γκρεμίζει τη θεωρία της συγκάλυψης»
Ακόμη, είπε ότι έναν μήνα πριν από την έκδοση του πορίσματος την 28η Ιανουαρίου, το πανεπιστήμιο της Γάνδης με επιστολή του έλεγε στον ΕΟΔΑΣΑΜ ότι είναι αβέβαιος ο τρόπος που οδηγούνται σε συμπεράσματα για την πυρόσφαιρα, ενώ, υπογράμμισε πως ό,τι έχει βγει επίσημα έως τώρα, γκρεμίζει τη θεωρία της συγκάλυψης.
Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Παπαδημητρίου, σημείωσε ότι το πόρισμα δε αποδομήθηκε εν συνόλω ούτε αμφισβητήθηκε επιστημονικά, και τόνισε ότι μετά τις τελευταίες αποκαλύψεις αποδεικνύεται ότι η κυβέρνηση σε κανέναν στάδιο δεν παρενέβη, παραδεχόμενος ότι δεν έπρεπε να βγει το πόρισμα με τέτοια βεβαιότητα.
«Το πόρισμα δεν ήταν κολακευτικό για τη χώρα, αλλά δείχνει ότι έχουμε το αντίθετο της συγκάλυψης. Ο Παπαδημητρίου δεν συμμετείχε στο πόρισμα, αλλά χρεώθηκε τις δημόσιες τοποθετήσεις που ξέφευγαν του ρόλου του», υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρινάκης.
Αναφερόμενος στις δημοσκοπήσεις και τη δεύτερη θέση που δείχνουν αυτές για την Πλεύση Ελευθερίας, είπε ότι υπάρχουν πολλές αιτίες, μεταξύ αυτών και ότι το ΠΑΣΟΚ «έβαλε το χέρι του συνυπογράφοντας την πρόταση μομφής, και όταν πηγαίνεις στο γήπεδο των λαϊκιστών θα κερδίσουν οι λαϊκιστές».
«Αυτή που υποτίθεται ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών τους στέρησε το δικαίωμα να είναι στη Βουλή. Συνεχίζει και αποκαλεί δολοφόνους βουλευτές που εκπροσωπούν τους πολίτες», είπε για τη Ζωή Κωνσταντοπούλου.
Ο κ. Μαρινάκης παρέπεμψε σε καταγγελία της κυρίας Δάλλα, μίας εκ των δυο που εξελέγησαν τότε, και είπε «αυτή που υποτίθεται ότι θα υπερασπιστεί τα δικαιώματα των γυναικών αλλοίωσε τη βούληση των πολιτών και τους στέρησε το δικαίωμα να είναι στη Βουλή και μας κουνάει το δάχτυλο ότι δεν υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των γυναικών. Υπάρχει υποκρισία».
Για το εάν η Ζωή Κωνσταντοπούλου μπορεί να γίνει η πρώτη γυναίκα πρωθυπουργός, είπε ότι κάθε ένας έχει δικαίωμα στο όνειρο και είναι δικαίωμά της να προετοιμάζεται να γίνει πρωθυπουργός, προσθέτοντας ότι την τελευταία φορέα που κάποιος έγινε πρωθυπουργός χωρίς να έχει προετοιμαστεί κατάλληλα, 650.000 νέοι άνθρωποι έφυγαν από τη χώρα.
Ο κ. Μαρινάκης, αναφερόμενος στην κυβερνητική πολιτική, είπε ότι «πρέπει να κάνουμε πολλά περισσότερα», ενώ, υπενθύμισε ότι αυξήθηκε κατά 35% ο κατώτατος μισθός και κατά 30% ο μέσος μισθός, προσθέτοντας ότι το 2019 το 25% των εργαζόμενων έπαιρνε πάνω 1.000 ευρώ ενώ τώρα το 54%.
Για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, ανέφερε ότι σήμερα 40.000 Έλληνες σπουδάζουν στο εξωτερικό, και σε βάθος πενταετίας θα έρθουν πάνω από 50.000 φοιτητές στη χώρα και τα έσοδα τα φτάσουν τα 2 δισ. ευρώ για την οικονομία. Οι αιτίες αποστροφής νέων σήμερα, είπε ο κ. Μαρινάκης, είναι τα οικονομικά και η τοξικότητα που δημιουργεί κλίμα κακό και οδηγεί σε περιπτώσεις όπως η βόμβα εχθές. Ανεβήκαμε μεγάλο μέρος της ανηφόρας αλλά όχι ολόκληρη.
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr