Τα γευστικότατα αυτά τυροπιτάρια που δικαιολογημένα σου γαργαλάν τον ουρανίσκο είναι ακόμη μια συνταγή, σπιτική, που μας έρχεται από τα όμορφα χωριά της Κύμης! Ωστόσο σε ολόκληρη την Εύβοια τα τυροπιτάρια είναι κορυφαία επιλογή στο οικογενειακό τραπέζι αλλά δεν λείπουν κι από τον κατάλογο κανενός ευβοιώτικου εστιατορίου.
Για τη ζύμη:
1/2 κιλό Αλεύρι
3 κουταλιές λάδι
1/2 λεμόνι το χυμό του ή 1 κουταλιά ξύδι
1 ποτήρι νερό
Ζυμώνεις τα υλικά και βλέπεις αν χρειαστεί να συμπληρώσεις νερό ή αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει εύπλαστη αλλά να μην γίνει πολύ μαλακιά.
Για τη γέμιση:
1/2 κιλό τυρί φέτα
4 αυγά
λίγο αλάτι
πιπέρι
Ανοίγεις το φύλο στο μέγεθος που επιθυμείς, γεμίζεις με το μείγμα της γέμισης και δίνεις το σχήμα που σου αρέσει. Τηγανίζεις σε χαμηλή φωτιά.
Η συνταγή αυτή είναι για 5 Τυροπιτάρια, εξαρτάται πάντα από το μέγεθος που θέλετε να τους δώσετε εσείς .
Καλή σας όρεξη!
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr