Τραχανάς από τον Λιμιώνα Εύβοιας
ΥΛΙΚΑ
(για 2 άτομα)
1 λίτρο νερό
5 κουταλιές της σούπας τραχανά ξινό λίγο ελαιόλαδο φέτα τριμμένη
2 φέτες ψωμί κομμένο σε κύβους.
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το νερό και όταν αρχίζει να βράζει προσθέτουμε τον τραχανά και το ελαιόλαδο. Αφήνουμε για 10′, να βράσει η σούπα μας και όταν αρχίσει να παίρνει μια κρεμώδη υφή αποσύρουμε από τη κουζίνα μας. Τότε, σε ένα τηγάνι με ελαιόλαδο, καβουρδίζουμε τα κυβάκια ψωμιού και έπειτα τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον τραχανά. Σερβίρουμε όπως είναι ζεστό ζεστό, σε βαθύ πιάτο και ρίχνουμε από πάνω την τριμμένη φέτα μας . Παρέα με ένα ποτηράκι κρασί, είναι ότι πρέπει !!!
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr