Ιταλοί «κράζουν» τον Τζέιμι Όλιβερ για το υλικό που έβαλε στην «αυθεντική» καρμπονάρα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοί «κράζουν» τον Τζέιμι Όλιβερ για το υλικό που έβαλε στην «αυθεντική» καρμπονάρα

Οργή έχει προκαλέσει στους Ιταλούς η καρμπονάρα που δημιούργησε ο Τζέιμι Όλιβερ κι αυτό γιατί πρόσθεσε ένα υλικό που δεν υπάρχει στην αυθεντική συνταγή.

Ένα βίντεο από το 2017 έχει γίνει ξανά viral στα social media και δείχνει τον 49χρονο τηλεοπτικό σεφ να ετοιμάζει τη δική του εκδοχή μιας καρμπονάρας, περιγράφοντας μάλιστα την παραλλαγή του ως «πραγματικά αυθεντική» και «παραδοσιακή».

Πώς φτιάχνεται η καρμπονάρα

Σύμφωνα με το La Cucina Italiana, ένα ιταλικό περιοδικό που επικεντρώνεται στη γραστρονομία και την κουλτούρα του φαγητού, μια κλασική καρμπονάρα παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας μόνο τέσσερα υλικά. Αυτά περιλαμβάνουν σπαγγέτι, guanciale ή μπέικον, τυρί pecorino romano ή parmigiano reggiano και κρόκους αυγών – με μια πρέζα αλάτι και πιπέρι ανάλογα με την προτίμηση.

Το έξτρα υλικό που πρόσθεσε ο Τζέιμι Όλιβερ

Στο βίντεο όμως, και ενώ ο Τζέιμι Όλιβερ φαινόταν αρχικά ότι θα ακολουθούσε την παραδοσιακή συνταγή, ο σεφ πρόσθεσε και μία σκελίδα σκόρδο στο τηγάνι, προς μεγάλη απογοήτευση των Ιταλών οπαδών του.

Εξηγώντας την απόφασή του να συμπεριλάβει αυτό που πολλοί θεώρησαν περιττό συστατικό, ο Τζέιμι Όλιβερ είπε: «Σπάστε λίγο το σκόρδο και μετά βάλτε το στο τηγάνι. Καθώς αυτό αρχίζει να τσιτσιρίζει, το λίπος θα τραβήξει λίγο από το άρωμα του σκόρδου».

View this post on Instagram

A post shared by Jamie Oliver (@jamieoliver)

Εξοργίστηκαν οι Ιταλοί οπαδοί του

Ωστόσο, αρκετοί Ιταλοί έσπευσαν να επισημάνουν ότι το πιάτο του Βρετανού σεφ «δεν ήταν μια κλασική καρμπονάρα». «Η καρμπονάρα φτιάχνεται μόνο με guanciale, pecorino romano, μαύρο πιπέρι και κρόκους αυγών – και σε παρακαλώ, καθόλου σκόρδο» έγραψε κάποιος με έναν άλλον να προσθέτει: «Δεν υπάρχει σκόρδο στην καρμπονάρα».

Ένας τρίτος κατηγόρησε τον Τζέιμι ότι «κατέστρεψε» εντελώς το πιάτο προσθέτοντας το συστατικό αυτό ενώ ένας ακόμη έγραψε: «Τζέιμι λέγεται spaghetti alla carbonara και για να είμαστε δίκαιοι με την αρχική συνταγή, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε μόνο κρόκο αυγού». «Συγνώμη, κάπου χάθηκα με το ΄προαιρετικό’ σκόρδο. Ποτέ δεν είναι προαιρετικό, απλά δεν υπάρχει στη συνταγή» σχολίασε ένας ακόμα.

Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr