ΔΙΕΘΝΗ

Κορονοϊός: Στα «σκαριά» εμβόλιο “made in Japan” που θα προσφέρει μόνιμη ανοσία

Κορονοϊός: Στα «σκαριά» εμβόλιο “made in Japan” που θα προσφέρει μόνιμη ανοσία
Η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. θα πραγματοποιήσει την πρώτη και την δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023

Η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. θα πραγματοποιήσει την πρώτη και την δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023

Στα «σκαριά» έχουν Ιάπωνες επιστήμονες, ένα εμβόλιο κατά του κορονοϊού το οποίο θα προσφέρει μόνιμη ανοσία, σε αντίθεση με τα όσα εμβόλια έχουν κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα και τα οποία χρειάζονται ενισχυτική δόση. Οι επιστήμονες βρίσκονται μέχρις στιγμής στο στάδιο της μελέτης ενός τέτοιου εμβολίου.

Ο ερευνητής του Μητροπολιτικού Ινστιτούτου του Τόκυο, Michinori Kohara, επιθυμεί όπως δήλωσε να δημιουργήσει ένα εμβόλιο στα πρότυπα εκείνου της ευλογιάς. Ο Michinori Kohara ασχολείται τις τελευταίες τρείς δεκαετίες με το εμβόλιο της ευλογιάς, ενώ από το 2020 , μαζί με τον εθνικό οργανισμό λοιμωδών ασθενειών, ξεκίνησαν τις έρευνες για ένα νέο αντίστοιχο τέτοιο εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

Οι επιστήμονες επέλεξαν το μη παθογόνο στέλεχος της παραλλαγής του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται DIs, το οποίο μεταφέρει το γονίδιο της ακίδας της SARS-COV-2. Τα πρώτα αποτελέσματα δείχνουν ότι το εμβόλιο αυτό μπορεί να αναπτύξει επαρκή αντισώματα ώστε να είναι ισχυρή η ανοσία και μόνιμη, ενώ τα πρώτα πειράματα που έχουν πραγματοποιηθεί είναι αισιόδοξα.

«Έχω εργαστεί σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως ο αδενοϊός και το αγγελιοφόρο RNA, αλλά το εμβόλιο που χρησιμοποιεί τον φορέα του ιού της δαμαλίτιδας είναι το πιο ισχυρό από όλα με λίγες παρενέργειες», είπε ο Kohara στους The Japan Times σε συνέντευξή του. «Τα χαρακτηριστικά αυτού του εμβολίου είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αντισώματα και δια βίου ανοσία».

Η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη και τημ δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου Kohara στην Ιαπωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 σε 150 έως 200 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποστεί λοιμώξεις και πλήρως εμβολιασμένων ατόμων. Εάν επιβεβαιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, η κλινική δοκιμή τελικής φάσης πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μετά, με στόχο την εμπορευματοποίηση το νωρίτερο το 2024, λέει.

today.in-24.com

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια

Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr