Ντομάτες που καλλιεργήθηκαν σε ειδικές συνθήκες στο διάστημα φέρνει η NASA στη Γη, προκειμένου να τις αναλύσουν επιστήμονες και να εξάγουν συμπεράσματα για το κατά πόσο μπορεί να καλλιεργηθεί φρέσκο φαγητό στο διάστημα.
Επιστημονικά δείγματα της NASA για την ανάπτυξη φυτών, την πυρασφάλεια αλλά και τις αλλαγές σε μύες και αρτηρίες, επιστρέφουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σήμερα (15.04.2023) με την 27η αποστολή εμπορικών υπηρεσιών ανεφοδιασμού της SpaceX.
Το Veg-05 καλλιέργησε νανο-ντομάτες στην εγκατάσταση Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκο φαγητό και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος είναι το κλειδί για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας.
Η δομή, ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, θα μπορούσε να προσαρμοστεί για την παροχή φρέσκων προϊόντων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε δυνατότητες καλλιέργειας στη Γη και για φυτοθεραπεία σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης.
Τα δείγματα αυτά επιστρέφουν στη Γη για ανάλυση.
Επιστημονικά δείγματα της NASA για την ανάπτυξη φυτών, την πυρασφάλεια αλλά και τις αλλαγές σε μύες και αρτηρίες, επιστρέφουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό σήμερα (15.04.2023) με την 27η αποστολή εμπορικών υπηρεσιών ανεφοδιασμού της SpaceX.
Το Veg-05 καλλιέργησε νανο-ντομάτες στην εγκατάσταση Veggie του σταθμού για να εξετάσει τις επιπτώσεις της ποιότητας του φωτός και του λιπάσματος στην παραγωγή φρούτων, την ασφάλεια από μικρόβια και τη θρεπτική αξία.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες της NASA, η δυνατότητα καλλιέργειας φυτών στο διάστημα για φρέσκο φαγητό και για τη βελτίωση της συνολικής εμπειρίας διαβίωσης των μελών του πληρώματος είναι το κλειδί για μελλοντικές αποστολές μακράς διάρκειας.
Η δομή, ένα μικροσκοπικό θερμοκήπιο, θα μπορούσε να προσαρμοστεί για την παροχή φρέσκων προϊόντων σε όσους δεν έχουν πρόσβαση σε δυνατότητες καλλιέργειας στη Γη και για φυτοθεραπεία σε ηλικιωμένους ή άτομα με ειδικές ανάγκες.
Το πλήρωμα πραγματοποίησε τρεις συγκομιδές την 90η, 97η και την 104η ημέρα καταψύχοντας τις ντομάτες μαζί με δείγματα νερού και επιχρίσματα του υλικού ανάπτυξης.
Τα δείγματα αυτά επιστρέφουν στη Γη για ανάλυση.