
Το Βατικανό κάνει Άγιο γνωστό αρχιτέκτονα και καλλιτέχνη
Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται οι «ηρωικές αρετές» τουΟ Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε το πρώτο βήμα προς την αγιοποίηση του Αντόνι Γκαουντί, του μοντερνιστή αρχιτέκτονα του ναού Σαγράδα Φαμίλια (Sagrada Familia) της Βαρκελώνης, (Templo Expiatorio de la Sagrada Familia -Εξαγνιστικός Ναός της Αγίας Οικογένειας είναι το πλήρες όνομα της -σ.σ. ) ανακοίνωσε σήμερα το Βατικανό.
Ο Γκαουντί ήταν ένας θρησκευόμενος άνθρωπος που εργάστηκε για περισσότερα από 40 χρόνια για τη Sagrada Familia, τη μεγαλύτερη ημιτελή ρωμαιοκαθολική εκκλησία στον κόσμο, μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO και ένα από τα μεγαλύτερα τουριστικά αξιοθέατα της Ευρώπης.
Ο Πάπας Φραγκίσκος ενέκρινε διάταγμα με το οποίο αναγνωρίζονται οι «ηρωικές αρετές» του Γκαουντί, αναφέρει το Βατικανό σε ανακοίνωσή του.
ΑΠΕ
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr