Αγγελάκης: Τρεις μοναδικές ιδέες για να μειώσετε την σπατάλη φαγητού
Τρεις εύκολες και γρήγορες συνταγές με κοτόπουλο για brunch ή lunch, για το γραφείο ή το σχολείοΤον τελευταίο καιρό ακούμε όλο και πιο συχνά τον όρο “food waste” – και όχι άδικα αν σκεφτείτε ότι παγκοσμίως το 17% της συνολικής ποσότητας τροφίμων που είναι διαθέσιμα στους καταναλωτές, καταλήγουν στα σκουπίδια.
Στη χώρα μας, μάλιστα, η σπατάλη φαγητού φαίνεται να μεγαλύτερη από τον μέσο παγκόσμιο όρο: εκτιμάται ότι κάθε χρόνο, ο μέσος Έλληνας πετάει στα σκουπίδια 142 κιλά φαγητού που δεν καταναλώθηκε, ενώ άλλα 7 κιλά ανά άτομο προέρχονται, κάθε χρόνο, από την εστίαση.
Πέρα από τις κοινωνικοοικονομικές επιπτώσεις αυτής της σπατάλης, αν αναλογιστούμε επίσης ότι περίπου το 8-10% των παγκόσμιων εκπομπών «αερίων του θερμοκηπίου» σχετίζονται με το food waste, έχουμε έναν ακόμη λόγο να προσπαθήσουμε να το μειώσουμε.
Και δεν υπάρχει πιο εύκολος τρόπος να αξιοποιήσουμε το φαγητό που περίσσεψε από το να το χρησιμοποιήσουμε σαν βασικό συστατικό σε μία εντελώς καινούργια, πεντανόστιμη συνταγή.
Πάρτε για παράδειγμα το αγαπημένο σας κοτόπουλο. To κοτόπουλο είναι ένα πραγματικά πολυχρηστικό τρόφιμο αφού μπορεί να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους, σε διάφορες εκδοχές, ψήνεται γρήγορα και ταιριάζει με πολλά διαφορετικά συνοδευτικά. Κι αν σας περισσέψει από το κυριακάτικο ή γιορτινό τραπέζι, υπάρχουν άπειροι τρόποι να το αξιοποιήσετε την επόμενη ή και τη μεθεπόμενη ημέρα. Από το να το βάλετε σε σαλάτες και τορτίγιες, μέχρι σε πίτες, burgers και club sandwich!
Εμείς σας δίνουμε έμπνευση για 3 εύκολες και γρήγορες συνταγές με κοτόπουλο για brunch ή lunch, για το γραφείο ή το σχολείο. Και όχι με οποιοδήποτε κοτόπουλο, αλλά με το πολυβραβευμένο Ελαιοπουλάκι της οικογένειας Αγγελάκη – το μοναδικό ελληνικό κοτόπουλο που τρέφεται με 100% φυτικές τροφές που βασίζονται στο αγνό ελαιόλαδο και το καλαμπόκι. Το Ελαιοπουλάκι έχει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα χάρη στο ελαιόλαδο, είναι ιδιαίτερα ζουμερό και πεντανόστιμο, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί πλούσια πηγή σεληνίου και βιταμινών B3 και Β6 θωρακίζοντας τον οργανισμό μας και το ανοσοποιητικό μας.
Δείτε παρακάτω μερικές ιδέες για να το απολαύσετε:
- Club sandwich με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι Αγγελάκης από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
https://aggelakis.gr/recipe/club-sandwich-me-fileto-stithos-kotopoylo-elaiopoylaki-aggelakis/
- Chicken Bagels με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι από τη food blogger Mama Knows
https://aggelakis.gr/recipe/chicken-sliders/
- Σαλάτα ζυμαρικών με φιλέτο στήθος κοτόπουλο Ελαιοπουλάκι, λαχανικά και dressing με γιαούρτι και φρέσκα μυρωδικά από τον σεφ Αλέξανδρο Παπανδρέου
Ανακαλύψτε περισσότερες προτάσεις και συνταγές εδώ και βάλτε την αρχή του Zero Food Waste στη ζωή σας!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr