
Ειδησεις ευβοια
Δείτε την πεντανόστιμη συνταγή για τσιτσανόπιτα από την Εύβοια
Δείτε την συνταγή για πίτα χωρίς φύλλο.Η τσιτσανόπιτα είναι μια παραδοσιακή συνταγή της Εύβοιας που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε! Μοιάζει με τυρόπιτα με τη διαφορά ότι δεν έχει φύλλο.
Πάμε να δούμε πώς θα τη φτιάξετε
Υλικά
- 500 γρ. φέτα, τριμμένη
- 500 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 6-7 αυγά
- 200 γρ. γιαούρτι (της αρεσκείας σας)
- 200 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
- 1 κουτ. σούπας baking powder
- 125 ml ελαιόλαδο
- 250 γρ. αλεύρι (που φουσκώνει μόνο του)
- μπόλικη τριμμένη φρυγανιά, για το ταψί και το πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Για την τσιτσανόπιτα ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από την τριμμένη φρυγανιά
- Λαδώνουμε το ταψί και το πασπαλίζουμε με τριμμένη φρυγανιά. Το τινάζουμε, για να φύγει η περίσσεια και αδειάζουμε εκεί το μείγμα
- Πασπαλίζουμε την επιφάνεια της πίτας με επιπλέον τριμμένη φρυγανιά και ψήνουμε σε φούρνο προθερμασμένο στους 180°C για 45-50 λεπτά, μέχρι να ροδίσει ωραία
- Τη σερβίρουμε χλιαρή ή σε θερμοκρασία δωματίου
Καλή σας απόλαυση!
Ακολουθήστε το evima.gr στο Google News
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις για την Εύβοια
Διαβάστε όλες τις τελευταίες ειδήσεις για την Ελλάδα και τον Κόσμο στο evima.gr